A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Схвалено проєкт рішення про  припинення права постійного користування земельною ділянкою Нижньосірогозьким товариством сприяння обороні України

Дата: 28.04.2021 14:30
Кількість переглядів: 225

Фото без описуВчора, 27 квітня, на засідання постійної комісії з питань  агропромислового розвитку, земельних ресурсів і соціального розвитку села було запрошено представника Херсонського товариства сприяння обороні України, у зв’язку з тим, що Нижньосірогозьким товариством систематично не сплачується земельний податок.

Ще 21 жовтня 1996 року на підставі державного акта постійного користування землею,  товариству було надано земельну ділянку, орієнтовною площею 0,2134 га, для розміщення адмінбудинку та стрілкового тиру, розташованої у межах населеного пункту селища Нижні Сірогози по вулиці Незалежності (колишня Петровського), 34 розміром 1852 кв.м. та по вулиці Банкова (колишня Свердлова), 27 розміром 282 кв.м.

За весь час користування земельною ділянкою товариством не сплачувався земельний податок, спираючись на законодавство України, згідно якого землі оборони звільняються від його сплати.

Та у зв’язку з тим, що на даній земельній ділянці вже давно розміщуються торгівельні об’єкти, до того ж здійснено встановлення ряду малих архітектурних форм без дозвільних документів селищною радою даному товариству неодноразово направлялися листи щодо впорядкування документації згідно чинного законодавства.

На засіданні комісії депутатами селищної ради представнику товариства було запропоновано оформити відповідні будівлі, які до цього часунеоформлені, адже ми не зацікавлені, щоб підприємці, які орендують приміщення на даній земельній ділянці постраждали.

Після тривалого обговорення, представник продовжував настоювати на тому, що всі будівлі є пересувними і не потребують спеціальних дозволів для їх встановлення.

Чудова позиція, беручи гроші за оренду з підприємців – наражати їх на закриття, відповідаючи, що це вони повинні оформити документи на земельній ділянці, яка належить товариству на праві постійного користування. Адже згідно чинного законодавства тільки власник земельної ділянки має право  зводити та оформлювати документи на об’єкти, що на ній знаходяться. А дозвільні документи потрібні навіть на розміщення яток, як малих архітектурних форм.

Не дійшовши згоди з представником Херсонського товариства сприяння обороні України, комісією було схвалено проєкт рішення про  припинення права постійного користування земельною ділянкою, вилучення з постійного користування Нижньосірогозького товариства сприяння обороні України земельні ділянки, передавши їх до земель запасу селищної ради.

Ще раз звертаємо увагу підприємців, які орендують приміщення на даних земельних ділянках, ми не зацікавлені у закритті торгівельних об’єктів, які розміщено всупереч чинного законодавства через безвідповідальність власника земельної ділянки. Нижньосірогозьке товариство сприяння обороні України має право звернутися до суду для оскарження даного рішення.

Під час засідання комісії були розглянуті й інші 52 земельні питання, по кожному з яких  схвалені проєкти рішень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь