A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Освітянська спільнота вчителів біології, хімії та основ здоров’я ділилася досвідом використання новітніх технологій навчання

Дата: 29.04.2021 13:51
Кількість переглядів: 429

Фото без опису28 квітня 2021 року на базі Нижньосірогозького центру професійного розвитку педагогічних працівників в онлайн режимі (у формі вебінару) проведено засідання спільноти вчителів біології, хімії та основ здоров'я з теми «Новітні технології навчання та особливості їх використання під час вивчення біології, хімії та основ здоров'я».

Консультант Нижньосірогозького центру ПРПП Микола Салій зосередив увагу присутніх на головних завданнях використання новітніх технологій навчання. Він зазначив, що, реалізовуючи свої педагогічні ідеї, вчитель дає можливість учням самостійно вибирати освітню траєкторію - послідовність і темп вивчення тем, систему тренувальних завдань і задач, способи контролю знань. Так відбувається вироблення в суб'єктів освітнього процесу індивідуального стилю діяльності, культури самовизначення, відбувається їхній особистісний розвиток.

Марина Дєєва, керівник спільноти, учитель біології Нижньоторгаївського ліцею, презентувала шляхи розширення пізнавальних можливостей учнів на уроках біології, зокрема під час здобування, аналізу та застосування інформації з різних джерел; розповіла про форми роботи щодо підготовки учнів до життя у соціумі, про  можливість перенесення отриманих умінь, навичок та способів діяльності на різні предмети та в позашкільне життя школярів; ознайомила колег з методикою формування глибокої внутрішньої мотивації здобувачів освіти через використання дослідницьких, проектних, інформаційно-комп’ютерних технологій (LearningApps, Wordwall, Learnis, Всеосвіта).

Досвідом роботи щодо впровадження в освітній процес сучасного демонстраційного і лабораторного обладнання поділася вчитель біології опорного закладу Нижньосірогозький ліцей Гання Пантелей. Вона зазначила, що з цією метою створені STEAM-лабораторії. Основна навчальна задача STEAM-лабораторії робити акцент на формування практичних здібностей здобувачів освіти, щоб вони розвивали свою силу волі, творчий потенціал, гнучкість та вчились у колективі. STEAM-лабораторія являє собою формат розвитку кабінету природничо-математичної освіти і є важливою для підготовки компетентнісного випускника школи.

На засіданні фахівці мали змогу обмінятися перспективними думками та творчими ідеями.

Ми сподіваємося, що учасники заходу застосують знання, отримані на вебінарі, для розвитку здібностей і навичок своїх учнів, для формування якостей, які необхідні учневі для того, щоб бути успішним в сучасному житті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь