A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Допомога застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

Дата: 05.05.2021 11:45
Кількість переглядів: 306

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 р. № 328 «Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» затверджено відповідний Порядок надання такої допомоги.


Фото без опису

Цей Порядок визначає механізм надання допомоги застрахованим особам з державного бюджету у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу) застрахованими особами, робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок встановлення у 2021 році, починаючи з лютого, червоного рівня епідемічної небезпеки на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19. 
Право на отримання допомоги мають фізичні особи–підприємці та наймані працівники, діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та яка відповідає переліку основних видів економічної діяльності стосовно яких здійснюються протиепідемічні заходи. (Повний перелік КВЕДів встановлено Постановою КМУ від 07.04.2021 № 329. Її можна переглянути за посиланням: https://kmu.gov.ua/). 
Допомога надається у 2021 році одноразово у сумі 8 тис. гривень.
Застрахована особа має право звернутися із заявою протягом 30 днів з дня запровадження на території відповідного регіону обмежувальних протиепідемічних заходів.
Заява формується та подається застрахованою особою в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія”, у тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Для подання заяви застрахованій особі необхідно встановити мобільний додаток Дія на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну автентифікацію.
Також селищною радою передбачено надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам з бюджету селищної територіальної громади на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у 2021 році. Дана матеріальна допомога спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу на період встановлення карантинних обмежень. 
Розмір одноразової матеріальної допомоги складає 1500 грн. на одну застраховану особу. Отримати таку допомогу можливо після того, як застраховані особи вже отримали кошти з державного бюджету у сумі 8000 грн. Допомога застрахованим особам надається у 2021 році одноразово та є безповоротною.

За додатковою інформацією звертайтеся до Нижньосірогозької селищної ради за адресою: смт. Нижні Сірогози, вул. Садова, 7. Тел. (05540)2-12-53.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь