A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Звернення селищного голови з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримських татар та Дня боротьби за права кримськотатарського народу.

Дата: 17.05.2021 22:41
Кількість переглядів: 460

Фото без описуШановні жителі Сірогозщини! Представники кримськотатарського народу!

Щорічно 18 травня Україна вшановує День пам’яті жертв геноциду кримських татар та відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу.

77 років тому тоталітарний комуністичний режим  скоїв  жахливий злочин  проти кримськотатарського народу. 18 травня 1944 року за наказом Сталіна розпочалось примусове виселення з Криму корінного населення - кримських татар, які були позбавлені Батьківщини та приречені на вимирання. Тоді протягом кількох днів примусово вивезли біля 200 тисяч людей, половина з яких загинула дорогою від голоду та холоду або від непосильних каторжних робіт.

Незважаючи на жорстокі репресії, зламати кримськотатарський народ не вдалося, у засланні тривала боротьба за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, розмовляти власною мовою, зберігати традиції та культуру.

Знову побачити рідну землю кримські татари змогли лише наприкінці 80-х років. Справжню волю на власній землі вони отримали з проголошенням Незалежності України у 1991 році та нарешті могли жити без страху арештів і переслідувань.

Анексія Криму Російською Федерацією у березні 2014 році актуалізувала проблему боротьби кримських татар за свої права.Фото без опису

Злочини перед багатостраждальним кримськотатарським народом не повинні бути забутими, а біль кримськотатарського народу – це біль усієї України.

Тож у цей скорботний день схиляємо голови на знак пам’яті про сотні тисяч кримських татар, безжально вигнаних, вбитих і знищених та віддаємо глибоку шану представникам кримськотатарського народу, які вистояли і не скорилися, знайшли у собі сили заради відродження своєї багатовікової історії.

Бажаю всім миру, здоров’я, щоб такі сторінки історії ніколи не повторилися.

Пам’ятаймо, Крим – це Україна!

З повагою селищний голова                              Дмитро ТАКАДЖИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь