A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Домашнє насильство - одна з ключових соціальних  проблем, яка існує в Україні. Довгий час, ця тема замовчувалася на національному рівні й вважалося, що домашнє насильство не потребує зовнішнього втручання. Однак часи, на щастя для багатьох, змінилися

Дата: 26.05.2021 10:27
Кількість переглядів: 185

Фото без описуТож нині в Україні впроваджуються та розробляються різноманітні механізми боротьби та протидії домашньому насильству.

Тема домашнього насильства, нажаль, є актуальною і для жителів нашої громади. У минулому році було зафіксовано 113 випадків домашнього насильства на території громади, 19 випадків вже скоєно у цьому році.

З метою забезпечення виконання повноважень з питань соціального захисту населення та додержання гарантій із захисту прав та інтересів осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також забезпечення належного реагування на випадки такого насильства, надання допомоги постраждалим особам, відділом соціального захисту населення селищної ради розроблено проєкт рішення щодо створення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» в межах штатної чисельності установи.

Дану пропозицію було винесено на розгляд спільного засідання постійних комісій мандатної, з питань депутатської діяльності, медицини, охорони здоров`я, освіти, молоді і спорту селищної ради, яке відбулося вчора, 25 травня.

Начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Інна Пашко зазначила, що спеціалізована Служба надаватиме разові або періодичні консультації особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства або насильства за ознакою статі, з метою сприяння ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою, за підтримки фахівців соціальної служби, направлення постраждалих, у разі потреби, до відповідних органів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, надання первинної психологічної підтримки та інформування щодо можливостей отримання послуг інших організацій.

Служба надаватиме послуги, що стосуються соціальної адаптації, профілактики, посередництва, соціальної інтеграції, реінтеграції, екстреного (кризового) втручання, консультування зацікавлених сторін, особам/ сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах, соціального супроводу, догляду та виховання дітей  в умовах, наближених до сімейних, інформування та інших послуг.

Даний вид послуг надаватиметься 8 спеціалістами, з яких 4 – фахівці із соціальної роботи, які безпосередньо надаватимуть послуги на територіях  старостинських округів селищної ради.

Також при комунальній установі «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» передбачається створення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Мобільна бригада надаватиме соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом у спеціально організованому транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця або у приміщенні комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь