A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

З керівником комунального некомерційного закладу "Нижньосірогозька центральна лікарня" поспілкувалися про стан фінансування закладу та існуючі проблеми

Дата: 02.06.2021 13:58
Кількість переглядів: 188

Фото без описуНижньосірогозька центральна лікарня уклала договір з національною службою здоров’я України і почала працювати за Програмою медичних гарантій. Тобто отримувати гроші за послугу, яку надали пацієнту, а не просто за наявність ліжок. Відповідно, для закладу з’явилася мотивація бути привабливим для пацієнта, щоб надавати більше послуг, бо за пацієнтом приходять гроші.

Медичний заклад отримав суму згідно договору, відповідно до наявних потужностей та кількості послуг, які надали торік і внесли в електронну систему охорони здоров’я. У зв’язку з чим, у деяких громадах у цьому році виникли проблеми по утриманню медичних закладів, так як недоотримують фінансування.

Ми зацікавлені, щоб у нашій громаді медичні послуги надавалися, як і раніше, тож сьогодні, разом із заступниками поспілкувалися з керівником комунального некомерційного закладу "Нижньосірогозька центральна лікарня" Геннадієм Гомоном про ситуацію, яка існує сьогодні з фінансуванням закладу та, у випадку існування проблем, про допомогу, яку ми, як представники місцевої влади маємо змогу надати.

Геннадій Іванович докладно розповів про кількість амбулаторних та поліклінічних послуг, які фактично були надані жителям нашої та сусідніх громад за останні два місяці. Це значно більше ніж за цей же період минулого року. Тож, відповідно до розрахунку, який ліг в основу укладеного договору з Національною службою здоров'я України, існує недофінансування фактично наданих послуг на суму близько 300 тис.грн. Та завдяки існуючій економії за невикористані кошти у минулому році, які надавалися НСЗУ для компенсації на випадок закриття закладів у зв’язку з захворюваністю медичного персоналу на COVID-19 є можливість у цьому році своєчасно та у повному обсязі виплачувати заробітну плану працівникам лікарні. Керівник центральної лікарні розповів і про інші додаткові ресурси лікарні, завдяки яким заклад працюватиме повноцінно й надалі.

Існує надія на те, що вдасться збільшити суму у договорі на фінансування закладу, який можна переглядати та уточнювати щокварталу. І не дивлячись на те, що залишився місяць до кінця ІІ кварталу, вже найближчими днями планується розпочинати переговори з Національною службою здоров’я на предмет вищевказаного питання.

У випадку відсутності консенсусу між представниками сторін, ми готові підтримати Геннадія Гомона та сприяти у вирішенні даного питання, адже зацікавлені, щоб працівники медичної сфери не втратили робочі місця і надалі отримували своєчасно заробітну плату, а наші жителі – отримували якісні медичні послуги на місці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь