A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

КОНТРОЛЬ ЦІЛЬОВОГО ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ

Дата: 11.06.2021 18:52
Кількість переглядів: 733

Фото без описуОдним із завдань фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» є перевірка цільового використання державної допомоги при народженні дитини.

Відповідно до законодавства спеціалісти Центру проводять вибіркове обстеження окремих сімей.

Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, фахівцями із соціальної роботи складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

У більшості сімей батьки належним чином піклуються та створюють умови для проживання та виховання дітей. Проте є випадки, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини). В таких випадках сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота фахівцями Центру. В ході здійснення перевірок, спеціалісти Центру надають соціальні послуги, а також консультації, проводять бесіди з батьками щодо попередження дитячого травматизму, оздоровлення та належного виховання дітей.

Якщо є факти нецільового використання коштів виплата державної соціальної допомоги припиняється.

Протягом робочого тижня фахівцями із соціальної роботи Ольгою ОСТАПЕНКО, Анастасією БЕЗГІНОВОЮ та Андрієм ОСТАПЕНКО  на території сіл Новопетрівка, Верхні Сірогози, Сірогози, Верби здійснено 11 перевірок. Встановлено, що в обстежених сім’ях батьки задовольняють потреби дітей відповідно до віку та використовують соціальні виплати за призначенням. Фактів нецільового використання коштів не виявлено. Відповідно до плану роботи Центру, вище зазначені перевірки проводяться постійно.

Приємно, коли в ході відвідування сімей видно, що кошти, виділені державою на забезпечення потреб дітей, використовуються батьками для задоволення потреб дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь