A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Головне питання порядку денного - забезпечення якісними комунальними послугами населення та розширення спектру послуг для всієї громади.

Дата: 26.06.2021 16:53
Кількість переглядів: 216

 Фото без опису25 червня селищний голова Дмитро Такаджи провів чергову онлайн-нараду зі старостами сіл, за участю заступників селищного голови та керівників: відділу житлово-комунального господарства селищної ради і комунального підприємства «КОМСЕРВІС», адже найбільше проблем існує саме у сфері комунального господарства. Стан інфраструктури населених пунктів від сільських рад дістався у спадок громаді у не найкращому стані, тож щодня працюємо над вирішенням проблемних питань.

У ході наради були заслухані старости сіл, які доповіли про наявну інфраструктуру по кожному підпорядкованому населеному пункту, проблемні питання, які існують на сьогоднішній день та необхідну потребу в: проведенні ремонтів об’єктів, облаштуванні територій, придбанні обладнання та інше.

Одне з головних питань порядку денного – це забезпечення якісними комунальними послугами населення та розширення спектру послуг для всієї громади, тож з директором комунального підприємства «КОМСЕРВІС» обговорили шляхи реформування житлово-комунального господарства.

Під час спілкування звучали питання щодо: благоустрою територій, ремонту доріг, утриманню зелених насаджень, забезпечення житлових будинків та об'єктів соціальної сфери якісними послугами з водопостачання та вивозу твердих побутових відходів, виконання ремонту та заміни мереж водопостачання і багато інших питань.

Звертаючись до присутніх селищний голова зауважив, що важливо, щоб весь спектр послуг у сфері житлово-комунального господарства надавався кожному жителю громади у кожному населеному пункті. Було забезпечено безперебійну подачу питної води  або з встановленням зручного для населення режиму роботи, який буде чітко дотримано.

На сьогодні галузь безнадійно відстала в оновленні основних фондів і технологій. Більшість водопровідних мереж знаходиться у незадовільному стані та потребує заміни.

Особливу увагу у ході діалогу приділили необхідності технічного переоснащення обладнання та техніки, модернізації систем з впровадженням енергозберігаючого обладнання, встановлення станцій очистки води, тощо.  

Проблеми накопичувалися роками і проведення даних видів робіт потребує великий кошт та тривалого терміну.

Як пояснив керівник комунального підприємства «КОМСЕРВІС» Олександр Грушко - реорганізованому підприємству від сільських комунальних підприємств разом із зношеними системами та технікою передалися борги за електроенергію, використану для подачі води, а також несплачені рахунки  від абонентів за отримані послуги за попередні місяці. У зв’язку з технічним станом мереж, майже щодня на окремих ділянках трапляються пориви, які підприємству доводиться ліквідовувати. А це додаткові втрати води та затрати кошт. Тож підприємство, в першу чергу, зацікавлене у заміні водопровідних мереж, які мінімілізують втрати та підвищать якість питної води.

На проведення ремонтних робіт систем водопостачання необхідно заробляти кошти.  І одне із питань, якому приділили увагу у ході наради – залучення додаткових кошт. Так як підприємство на даний час переважно надає послуги з водопостачання, водовідведення, збору та вивозу сміття, обговорили варіанти інших послуг, які можуть надаватися підприємством та будуть користуватися попитом серед населення. Крім того, у зв’язку з тим, що не всіма абонентами встановлені прилади обліку води, у підприємства існують складності з чітким обліком  потреб та використання питної води населенням і підприємствами громади.

Всі пропозиції, висловлені старостами сіл та іншими учасниками наради буде узагальнено та систематизовано. Розроблено план заходів, з визначеними термінами виконання. Найнагальніші проблеми, які потребують термінового вирішення, будуть включені до плану виконання у поточному році. Інші заходи будуть розподілені по роках і впроваджуватимуться поступово.

Чітке виконання заходів, раніше прийнятих селищних програм та даного плану у встановлені терміни дасть змогу поступово забезпечити населення громади житлово-комунальними послугами необхідного рівня та якості у кожному населеному пункті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь