A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Обласна селекторна нарада від 5 липня 2021 року

Дата: 05.07.2021 12:54
Кількість переглядів: 308

Фото без описуСьогодні, 5 липня, заступники селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана ПОЛУЕКТО та Сергій ДАШКОВСЬКИЙ разом із керівниками відділів взяли участь у обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Андрій ШИБАЄВ.

Першим розглянули питання вакцинації від COVID-19. Є два найдієвіші методи боротьби із розповсюдженням COVID-19 - це вакцинація населення або повний локдаун. Протиепідеміологічні заходи, такі як носіння масок та дотримання соціальної дистанції, лише частково стримують поширення інфекції, але вони не допомагають повністю побороти епідемію. Фото без опису

Минулого року у світі не було вакцини від COVID-19, тому більшість країн прийняли рішення про введення жорстокого локдауна. Це зачинені школи, кафе, ТРЦ, переповнені заклади охорони здоров’я, а також призупинені планові госпіталізації населення. Зараз же, коли ми маємо вакцину, цього можна та потрібно уникнути. 

Про це під час засідання селекторної наради розповів директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко: “Зараз ми маємо найдієвішим спосіб боротьби з COVID-19 - це вакцинація. Цим шляхом йде більшість країн світу. У середньому в Європі уже вакцинували понад 55% населення. Якщо ми зараз не будемо вакцинувати населення нашої області, є великий шанс потрапити до “червоної зони”, а далі нас очікує повний локдаун. Це робиться лише з однією метою - не допустити високу смертність та перевантаженість закладів охорони здоров'я”.

Для того, аби побороти поширення COVID-19 на Херсонщині, в жителів області має бути колективний імунітет. За словами Віктора Короленка, для цього має вакцинуватися щонайменше 70% населення. За приблизними підрахунками, це близько 560 - 570 тис. жителів Херсонщини (не враховуючи дитяче населення, яке в Україні не вакцинують від COVID-19). 

Крім цього, за словами директора Департаменту здоров’я, потрібно забезпечити вакцинацію медичних працівників та освітян на рівні не менше 90%.

“Це завдання можна виконати, адже область має для цього достатньо ресурсів. На Херсонщині розгорнуто 96 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад, 8 центрів вакцинації, а також 6 пунктів щеплення для вакцинації жителів тимчасово окупованої АР Крим”, - зазначив Віктор Короленко. 

Також під час засідання заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко повідомив про те, що на Херсонщині зросла сума надходжень туристичного збору.

За інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області за січень-травень 2021 року сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів склала 542 тис. грн, що на 18% більше показника 2020 року. Збільшення показників відбувається за рахунок стягнення туристичного збору на території місцевих рад, де кількість закладів розміщення та туристичних відвідувань значно менша, ніж у курортно-рекреаційних громадах.

Як доповів Микола Якименко, діючі ставки турзбору приймались місцевими радами в 2019 - 2020 році і сьогодні потребують перегляду.

«На сьогодні, в умовах децентралізації та нового адміністративно-територіального устрою, рішення щодо ставок туристичного збору потребують перегляду оптимальності ставок турзбору та їх оновлення у разі потреби. Крім того, для подальшого туристичного розвитку територій також необхідне коректне визначення у відповідних рішеннях податкових агентів для здійснення в подальшому належного контролю за справлянням туристичного збору на підпорядкованих територіях» - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Наразі в курортних населених пунктах Генічеської та Скадовської місцевих рад ставка турзбору складає переважно 6 грн (0,1% від розміру мінімальної заробітної плати) з однієї особи за добу (як для внутрішніх так і для іноземних туристів), у той час як:

  • в с.Лазурне – 15 грн як для внутрішніх так і для іноземців;
  • в с.Залізний Порт – 15 грн для внутрішніх та 24 грн для іноземців;
  • в с.Приморське (Більшовик) – 30 грн для внутрішніх та 60 грн для іноземців;
  • в с.Хорли – 30 грн для внутрішніх і 15 грн для іноземців;
  • смт Каланчак – 30 грн для внутрішніх та 300 грн для іноземців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь