A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Представниця громади взяла участь у тренінгу-навчанні «Менторська підтримка зі створення та діяльності центрів реабілітації підтримки»

Дата: 05.07.2021 13:11
Кількість переглядів: 505

Фото без описуОрганізатор культурно-дозвіллевої діяльності комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Людмила ТКАЧЕНКО пройшла тренінг-навчання на тему: «Менторська підтримка зі створення та діяльності центрів реабілітації підтримки». Захід відбувся у м. Херсон з 30 червня по 01 липня 2021 року в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення, UNFPA і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Явище менторства (наставництва) серед українців лише набирає популярності, хоча співпраця такого формату є справді корисною.

Менторська підтримка є досить корисним та ефективним етапом набуття нового досвіду, для тих, хто перший раз планує реалізувати свій проект.

За даними відділу соціального захисту населення, медицини та служби у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради станом на квітень місяць на території Нижньосірогозької громади мешкає 51 дитина з інвалідністю. Тому за побажаннями батьків в приміщенні КУ «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» була відкрита нова послуга «Денний догляд» для дітей з інвалідністю, а саме «Кімната денного перебування дітей з обмеженими фізичними можливостями». Але в подальшій перспективі батьки громади, які мають дітей з інвалідністю, бачать роботу комунальної установи у створенні реабілітаційного центру для дітей та молоді.

Завдяки наданню Центром послуг денного перебування, батьки дітей з особливими потребами мають час для самих себе, що є профілактикою синдрому самовигорання батьків.

Було дуже цікаво і корисно дізнатись про досвід впровадження в територіальних громадах програм з надання соціальних послуг. Учасники отримали поради з написання грантів. Відбулось безцінне живе спілкування, обмін досвідом. Тренінг проводили справжні спеціалісти своєї справи, новатори у цій сфері Леонід ЗІНКОВСЬКИЙ та Людмила НЕЦЬКИНА, які приїхали з м. Вінниця аби поділитися своїм безцінним досвідом роботи у створенні та підтримці діяльності центрів реабілітації (на прикладі центру «Гармонія» та центру для дітей з аутизмом).

Ведучі проекту показали присутнім справжній приклад активності громадян з інвалідністю, зацікавлених в соціальній адаптації дітей та дорослих.

Розкриті теми особливо актуальні, бо соціальна сфера завжди є невід’ємною частиною нашого життя, а створення громад дало нові шляхи для розвитку як громадських організацій, так і соціальної сфери взагалом. Дякуємо організаторам, тренерам та учасникам тренінгу за досвід. Було дуже цікаво та пізнавально!

На завершення учасники  отримали сертифікати про участь у навчанні-тренінгу: «Менторська підтримка зі створення та діяльності центрів реабілітації підтримки». За кошти програми всі учасники були забезпечені навчальними матеріалами.

Додому Людмила ТКАЧЕНКО повернулася з новими ідеями для роботи, повна натхнення та бажанням їх реалізовувати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь