Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Керівниця відділу Нижньосірогозького ЦНАП взяла участь у обговореннях щодо розбудови сфери адмінпослуг

Дата: 09.07.2021 14:33
Кількість переглядів: 769

Фото без опису07 липня  начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» селищної ради Алевтина ГОЛТАЄВА взяла участь у круглому столі на тему «Доступні адміністративні послуги як індикатор реформи децентралізації», який організований і проведений Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

На зустрічі були присутні представники Мінцифри, Міністерства розвитку громад і територій України, ДМС України, Міністерства соціальної політики України, Головного сервісного центру МВС України, Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України, члени Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг й Асоціації міст України тощо.
Захід пройшов під головуванням Народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка, модератором виступила Народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Лариса Білозір, за сприяння та підтримки Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (UE4PAR).

Про що говорили:

-Важливість посилення комунікації місцевої влади та представників ЦНАП ОМС з Урядом. Подекуди, людям не вистачає роз’яснень алгоритму роботи та процедур, реалізацію яких від них вимагають. Особливо це стосується їх взаємодії з численними базами даних та іншими інформаційними ресурсами.

– Про подальший розвиток мережі ЦНАП та розширення переліку послуг, які вони могли б надавати, зокрема впровадження адміністративних послуг Пенсійного фонду через ЦНАП.

– Податкові послуги також повинні інтегруватися до адміністративних. Це зробить їх дійсно прозорими та простими для людей.

– Спрощення та систематизація доступу громад до державного реєстру субсидій та допомог та інших реєстрів які ведуться Мінсоцполітики, а також вдосконалення роботи Реєстру «Соціальна громада».

– Децентралізація має нарешті торкнутись послуг МВС, Мін’юсту та ДМС. Нині адміністратори в ЦНАП, замість того, щоб швидко надати необхідну послугу, повинні робити запит до цих структур з проханням дати витяг, що суттєво ускладнює роботу;

– Єдиний ключ доступу до баз та систем для адміністраторів ЦНАП на базі ДІЯ. Нині адміністратори мають купу ключів до різних систем.

Дякуємо організаторам і учасникам заходу за змістовну розмову, отриманий досвід, підтримку та цікавий матеріал з коментарями експертів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь