A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про основні правові засади захисту прав дітей з інвалідністю говорили сьогодні у Центрі надання соціальних послуг.

Дата: 09.07.2021 16:03
Кількість переглядів: 770

Фото без опису09 липня  на базі Комунальної установи «Нижньосірогозький Центр надання соціальних послуг» відбулась зустріч з Інесою УГОРЧУК - начальником відділу «Нижньосірогозьке бюро правової допомоги» Каховського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Розгладялась актуальна для батьків тема «Основні правові засади захисту прав дітей з інвалідністю», адже нормативно-правова база постійно оновлюється та змінюється, і необхідно бути максимально обізнаним, щоб правильно користуватися своїми правами.

 Захід розпочала Людмила ТКАЧЕНКО – організатор культурно-дозвіллевої діяльності, яка розповіла про роботу КУ «Нижньосірогозький ЦНСП» та особливу увагу приділила «Кімнаті денного перебування дітей з обмеженими фізичними можливостями», яка діє на базі даної установи. 

На зустріч завітала і Раїса НЯЙКО – голова громадської організації «Нижньосірогозька спілка осіб з інвалідністю «Оберіг».

Інеса УГОРЧУК розповіла про систему безоплатної правової допомоги, порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, можливість отримання консультації із питань захисту прав дітей з інвалідністю. 

Учасники заходу мали можливість поспілкуватись на теми, які завжди є актуальними та наболілими. Враховуючи правові потреби даної цільової групи, предметом обговорення стали питання, які найчастіше постають перед нею:

- соціальне забезпечення дітей з інвалідністю; 

- забезпечення дітей з інвалідністю технічними засобами реабілітації; 

- реалізація права на санаторно-курортне лікування. 

Крім того, розглянули питання надання пільг матерям, які мають дитину з інвалідністю відповідно до трудового законодаства, умови виходу на дострокову пенсію за віком матері, яка виховує дитину з інвалідністю.  Присутні дізналися про переваги інклюзивного навчання та поняття «асистент учня».

Зустріч виявилась дуже корисною, адже батьки мали можливість індивідуально поспілкуватись з фахівцем «Нижньосірогозьке бюро правової допомоги» Каховського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримати юридичну консультацію.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь