A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Працюємо над вирішенням питання щодо погашення заборгованостей за минулі роки колишніми сільськими комунальними підприємствами, які дісталися у спадок правонаступнику - СКП "КОМСЕРВІС"..

Дата: 12.07.2021 11:46
Кількість переглядів: 162

Фото без описуСьогодні зранку секретар селищної ради Світлана Кутіщева разом із заступниками селищного голови провели нараду з керівниками, відповідальними за здійснення повноважень селищної ради у сфері надання житлово-комунальних послуг населенню. На нараду також були запрошені спеціалісти виконавчої служби. Адже необхідністю скликання даної наради слугувала необхідність термінового вирішення проблемних питань, пов’язаних з правонаступництвом прав та обов’язків від сільських комунальних підприємств колишніх сільських рад новоствореному комунальному підприємству «КОМСЕРВІС».

На сьогодні тривають перевірки податковою службою щодо дотримання фінансової дисципліни  по сплаті податків і, нажаль, по кожному підприємству надходять повідомлення про заборгованість відносно несвоєчасної сплати податків, на які нараховані додаткові штрафні санкції.

Для прикладу, по сільському комунальному підприємству «Каскад» Верхньосірогозької сільської ради: загальна сума боргу податку на прибуток  за 2018 рік складає 6695 грн., штрафні санкції за несвоєчасну сплату даного податку  – 1674 грн.; борг за користування надрами у 2018 році складає 41687 грн. та сума штрафної санкції на нього – 10422 грн.; борг за рентну плату за спеціальне водокористування у 2018 – 2020 роках складає 60449 грн. та 15113 грн. – сума штрафної санкції.

Гарний спадок дістався СКП «КОМСЕРВІС»! Тільки по СКП «Каскад» за 2018 – 2020 роки борг складає 108 831 грн. та 27 208 грн. – штрафні санкції за несвоєчасну сплату податку.

Більше того, по більшості СКП утворилась велика заборгованість по сплаті за використану електроенергію. На сьогодні Херсонською ОЕК порушується питання про відключення від електроенергії об’єктів водопостачання села Верхні Сірогози. Так, як 09 липня 2021 року відкрито виконавче провадження про примусове стягнення заборгованості у сумі 50,5 тис.грн. за борги 2020 року СКП «Каскад».

У ході обговорення вищевказаних питань учасники наради вирішили розробити графік реструктуризації погашення заборгованості, як по податкам, так і за електроенергію. Більше того, зупинилися на необхідності в терміновому порядку провести переговори з керівництвом Херсонської обласної енергопостачальної кампанії про недопущення відключення електроенергії від об’єктів водопостачання населених пунктів громади.

Нажаль, у зв’язку з безвідповідальністю керівників колишніх сільських комунальних підприємств, замість того, щоб покращувати та розвивати комунальну сферу громади, яка на даний час у не найкращому стані, керівництву СКП «КОМСЕРВІС» доводиться щодня вирішувати питання, які дісталися їм у спадок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь