Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про необхідність посилення контрою за надрокористуванням говорили сьогодні під час обласної селекторної наради.

Дата: 19.07.2021 13:10
Кількість переглядів: 497

Фото без описуСьогодні, 19 липня, заступники селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана ПОЛУЕКТО та Сергій ДАШКОВСЬКИЙ взяли участь у обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, яку провів голова обласної державної адміністрації Сергій КОЗИР.

Обговорили питання призову громадян на строкову службу.Фото без опису

Під час цьогорічного весняного призову 555 осіб з Херсонщини поповнили лави Збройних сил України, що становить 100% від планового завдання, встановленого Генеральним штабом ЗСУ. 

Про це під час засідання селекторної наради розповів військовий комісар Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр ЗІНЬКОВСЬКИЙ

Нижньосірогозько-Іваніський об’єднаний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки виконав план на 109%.

Крім цього, в серпні планується проведення наради з представниками органів місцевого самоврядування щодо забезпечення проходження медичних оглядів на місцях. 

Також нагальним проблемним питанням для Херсонщини є незаконний видобуток корисних копалин, у тому числі питних підземних вод, які є основним джерелом питного водопостачання населення Херсонської області.

Більшість суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання області становлять комунальні підприємства. Їм необхідно оформити спеціальні дозволи на користування надрами.

Також, у другому кварталі 2021 року в області територіальним органом Державної екологічної інспекції України здійснено 47 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері контролю за видобутком підземної води та 7 перевірок у сфері контролю твердих корисних копалин.

В.о. директора Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів облдержадміністрації Ольга ФІЛІНА зазначила: «У сфері контролю твердих корисних копалин за результатами перевірок порушень не виявлено, однак за результатами перевірок у сфері контролю підземної води складено 65 протоколів про адміністративне правопорушення на суму 10 319 грн. Виконано розрахунки збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері контролю підземної води. У результаті пред’явлено 6 претензій на суму 1 млн 462 тис. грн».

Додатково, упродовж 2021 року слідчими підрозділами, а також підрозділами дізнання Головного управління Національної поліції в Херсонській області розпочато досудові розслідування по 10 кримінальних провадженнях, які тривають і сьогодні.

Очільник Херсонщини Сергій Козир зауважив: «Питання посилення контрою за надрокористуванням є нагальною потребою для регіону. Голови місцевих тергромад мають посилити контроль у напрямку контролю за користуванням надрами. Також буде активізована робота відповідного Департаменту та правоохоронних органів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь