Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека? на період до 2025 року

Дата: 23.07.2021 15:17
Кількість переглядів: 414

Фото без опису28 жовтня 2020 року Уряд України прийняв рішення про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека? на період до 2025 року, розроблений Мінсоцполітики у тісній співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями.Фото без опису

Це другий план, за яким працюватиме Україна наступні 5 років. З моменту прийняття першого Національного плану у лютому 2016 року, коли Україна стала першою країною в світі, де документ було прийнято в умовах збройного конфлікту, він набув нової якості, орієнтованої на результат, консолідував зусилля 56-ти органів державної влади на національному та місцевому рівнях, органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, сфокусувавши увагу на 17-ти основних цільових групах жінок і чоловіків.

Документ включає конкретні кроки, покликані створити умови для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системній протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом.

Основним інтегрованим показником, який буде свідчити про успішність документу в цілому, є місце України в Індексі ООН із становища жінок, миру і безпеки. На сьогодні Україна посідає 105 місце із 167 країн світу.

Визначено 5 стратегічних цілей:

1. Жінки і чоловіки беруть рівноправну участь у прийнятті рішень щодо запобігання конфліктам, розв’язання конфліктів, постконфліктного відновлення на всіх рівнях та в усіх сферах, зокрема, в секторі безпеки і оборони.

2. Створено гендерно чутливу систему ідентифікації безпекових викликів, запобігання цим викликам, реагування на них.

3. Процес постконфліктного відновлення, розбудови та впровадження системи перехідного правосуддя відбувається за принципами забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

4. Держава забезпечує захист від насильства за ознакою статі, сексуального насильства (в умовах збройного конфлікту та в мирний час).

5. Виконавці Національного плану мають розвинену інституційну спроможність ефективно впроваджувати порядок денний „Жінки, мир, безпека? відповідно до міжнародних стандартів.

Представниця комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Олена ГЕРАСІМОВА взяла участь у тренінгу «Локалізація та розробка місцевих планів дій на виконання національного плану дій 1325», що відбувся 20-21 липня 2021 року у м.Херсон.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь