A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Сільським бібліотекам Нижньосірогозької громади  передали сім комп’ютерів.

Дата: 27.07.2021 09:09
Кількість переглядів: 127

Фото без описуРозпочалася цифровізація бібліотек Херсонщини, в рамках якої, 26 липня у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Гончара сільським бібліотекам Херсонщини було передано 200 комп’ютерів, з яких сім - сільським бібліотекам Нижньосірогозької громади.

Це частина масштабного національного проєкту з передачі 5000 комп’ютерів бібліотекам всією Україною, що має на меті перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти.

Від громади долучилися до заходу: заступниця селищного голови Оксана Полуекто, в.о.керівниці комунального закладу «Нижньосірогозький Центр культури та дозвілля» Наталія Жданова, бібліотекарі Першопокровської і Степненської сільських бібліотек: Марина Рагімова та Вікторія Іваницька.

Делегацією отримано по одному комп’ютеру для  Степненської, Новопетрівської і Верхньоторгаївської сільських бібліотек та по два для Першопокровського  і Вільненського бібліотечних закладів.   

Реалізовано проєкт завдяки благодійному фонду Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента, Української бібліотечної асоціації (УБА) та обласних відділень УБА.

Комп’ютери не нові, але цілком підходять до використання в бібліотеках як для суто внутрішньої роботи, так і для користувачів.

Перший крок зроблено для цифровізації бібліотек Сірогозщини.  Незабаром дев’ять населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади будуть підключені до високошвидкісного оптичного інтернету разом з закладами соціальної інфраструктури, на що виділено з Держбюджету «Інтернет-субвенцію». Серед сіл, які планується підключити, і населені пункти, в яких розташовані сільські бібліотеки, що отримали комп’ютерну техніку.

Тож в подальшому жителі сіл у бібліотечних закладах матимуть вільний доступ до інтернету, зможуть підвищувати рівень своїх цифрових навичок, користуватися послугами державних та приватних сервісів, переглядати освітні серіали на платформі «Дія. Цифрова освіта», навчатись, спілкуватись, здійснювати оплату комунальних послуг on-linе.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь