A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

26 питань розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради.

Дата: 28.07.2021 22:15
Кількість переглядів: 238

Фото без описуСьогодні, 28 липня, селищний голова Дмитро Такаджи провів засідання виконкому селищної ради, на якому розглянули 26 питань.

Перейдено екватор 2021 року, тож, щоб скорегувати роботу до кінця року, час підбивати підсумки виконання бюджету та головної програми – соціально-економічного та культурного розвитку громади.

Звітуючи про виконання бюджету Нижньосірогозької селищної  територіальної громади за I півріччя 2021 року, начальниця фінансового відділу  Людмила Черниш поінформувала присутніх, що до загального фонду бюджету Нижньосірогозької  селищної територіальної громади за I півріччя  2021 року  надійшло 31907,5 тис. грн. податків і зборів, що становить 114,4 % до планів, затверджених на цей період. Понад план отримано 4016,6 тис. грн. Виконання до річних планових показників становить 40,8 %.

Основними джерелами наповнення бюджету є: податок на доходи фізичних осіб;  податок на майно; єдиний податок; акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та  інші надходження.

До спеціального фонду, (без урахуванням трансфертів ) надійшли  кошти у сумі  2816,3 тис. грн. Найбільшу питому вагу у складі спеціального фонду займають власні надходження бюджетних установ, які надійшли у сумі 2809,4 тис. грн. та екологічний податок – 6,9 тис. грн.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження бюджету селищної територіальної громади, з урахуванням змін нормативів зарахування, збільшилося на  3284,4  тис. грн., або на 111,5 відсотки.

Для  забезпечення виконання дохідної частини та збільшення надходжень до бюджету Нижньосірогозької селищної територіальної громади, щоденно ведеться клопітка робота з суб’єктами господарювання. Активізовано роботу робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, погашення заборгованості із заробітної плати, повноти сплати страхових внесків до бюджету Пенсійного фонду України та Фонду соціального страхування України, якою з початку року  було проведено 53 рейди, під час яких перевірено 27 роботодавців. У ході проведення рейдів виявлено 14 неоформлених найманих працівників, які у подальшому оформили трудові відносини.

За результатами роботи комісії, робочої групи та запланованих заходів за січень - червень 2021 року додатково отримано кошти від вишукання додаткових джерел надходжень у сумі 1434,7 тис. грн., з них: 220,5 тис. грн. - погашення податкового боргу; 7,8 тис. грн. - легалізація трудових відносин та заробітної плати;  237,0 тис. грн. - декларування фізичними особами доходів, отриманих від самостійного обробітку земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га;  969,4 тис. грн. - поліпшення управління використанням земельних ресурсів.

Всього за 2021 рік планується до бюджету додатково отримати кошти із наповнення бюджету, вишукання додаткових джерел надходжень у сумі 1 862,8 тис. грн.

У ході засідання розглянуті й інші питання, серед яких про схвалення змін та доповнень до попередніх рішень селищної ради, а саме: до бюджету Нижньосірогозької селищної  територіальної громади на 2021 рік,  програми благоустрою населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки; селищної програми  організаційного та фінансового забезпечення проведення в громаді заходів, пов’язаних з допризовною підготовкою юнаків, проведення приписки до призовної дільниці і призову громадян України на строкову та контрактну військову службу до  Збройних  Сил України, забезпечення мобілізаційної підготовки та проведення мобілізації на 2021 рік; програми розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та підвищення організації безпеки дорожнього руху в населених пунктах Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки.

Після обговорення кожного питання, по всім прийняті відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь