A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На порядку денному ряд проблемних питань, серед яких: пожежонебезпечна ситуація в громаді.

Дата: 03.08.2021 12:43
Кількість переглядів: 236

 

Фото без описуНа апаратну нараду, яка відбулася у понеділок, 02 серпня,  крім заступників селищного голови, керівників відділів та комунальних підприємств селищної ради були запрошені представники організацій, які функціонують на території селищної ради, з якими обговорили співпрацю з окремих питань. Так, як повноваження територіальних громад обмежені на вплив деяких з них.

Селищний голова Дмитро Такаджи розпочав нараду із пожежонебезпечної ситуації, яка склалася в громаді у зв’язку із спалюванням стерні та сміття на полях після збирання врожаїв. Такі випадки на Сірогозщині стали вже традиційними та масовими, адже для господарів цей спосіб є найбільш дешевим.  

Та він має надзвичайно шкідливий вплив на навколишнє середовище. Від чого потерпають місцеві жителі, так як вимушені дихати димними залишками, що в свою чергу призводить до збільшення випадків захворювань дихальних шляхів місцевих мешканців.

Нажаль, не зважаючи на заборони та збільшення штрафів за порушення правил пожежної безпеки, щороку на полях продовжують спалювати солому після збирання врожаю, і мало хто переймається тим, що спалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях та знищити урожай, або перекинутися на будинки чи господарські будівлі жителів, розташовані поруч та, що найстрашніше, спричинити загибель людей.

Безкарність – основний чинник, який провокує порушників продовжувати свої діяння. Тож разом обговорили план заходів, який необхідно терміново впровадити на території громади для виправлення ситуації з підпалами.

  Начальник сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №2 ГРВ ГУНП Володимир Махров пояснив, що здебільшого люди, ставши свідками підпалу – не сповіщають у органи поліції чи пожежну частину про випадки, які їм стали відомі. Приїхавши ж на виклик – ніхто не може сказати, чия це земельна ділянка. Тож для ефективної боротьби з паліями, необхідно скласти схему полів, на яких позначити ще не скошені земельні ділянки, чи на яких стерню ще не спалено, попередити їх власників або орендарів про кримінальну відповідальність за спалення сухої рослинності та влаштувати біля них патрулювання, задіявши всі можливі ресурси, у тому числі і добровольчі дружини.

Селищний голова звернув увагу присутніх на тому, що у вирішенні даної проблеми не можна залишатися осторонь. "Якщо громада об’єднається – всі разом ми зможемо подолати цю біду" - зауважив він.

Шановні жителі громади, якщо ви стали свідками підпалів, телефонуйте до поліції за номером телефону 102 та до пожежної частини за номером 101.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь