A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На засіданні Х сесії селищної ради, депутатським корпусом прийнято звернення до Верховної Ради України про ініціювання внесення змін до Кодексу про адмінправопорушення з розгляду справ про правопорушення за самовільне випалювання рослинності.

Дата: 05.08.2021 21:56
Кількість переглядів: 153

Фото без описуПід час проведення чергового засідання сесії селищної ради, нікого не залишило байдужим обговорення актуальної теми сьогодення: запобігання спалювання стерні після збору врожаїв на сільськогосподарських угіддях Сірогозщини.

У ході обговорення даного питання депутатським корпусом прийнято звернення до Верховної Ради України про ініціювання внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо права складання протоколу та надання повноважень з розгляду справ про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків.

У звернені депутати селищної ради зауважили на необхідності надати повноваження зі складання протоколів за статтею 77-1 КУпАП Національній поліції України для безпосереднього реагування на правопорушення та його негайне припинення. Досягти цього можна у разі внесення змін до статті 255 КУпАП. Також вкрай необхідними є внесення змін до статті 22 КУпАП для надання повноважень з розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 77-1 КУпАП, районним, районним у містах, міським чи міськрайонним судам (суддям). Депутати селищної ради запропонували закликати інші місцеві ради розглянути та підтримати дане звернення до Верховної Ради України, так як проблема є масштабною. Адже на сьогоднішній день змінено адміністративний устрій, при цьому деякі законодавчі акти залишились незмінними, згідно яких, селищна рада має право проводити лише роз’яснювальну роботу. Тож лише змінивши чинне законодавство можна буде на місцях вирішити проблему.

З метою ж забезпечення ефективної роботи з організації пожежної безпеки на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади, організації заходів із запобігання виникнення пожеж та їх гасіння, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, вирішено при Нижньосірогозькому комунальному підприємстві «КОМСЕРВІС» створити місцеву пожежну команду, яку буде розташовано в селі Верби по вулиці Гагаріна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь