A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Наразі лише 28 шкіл Херсонської області зможуть навчати дітей за партами, з яких 4 – у Нижньосірогозькій громаді.

Дата: 09.08.2021 16:50
Кількість переглядів: 231

Фото без описуСьогодні, 09 серпня,  селищний голова разом з заступниками та керівниками відділів і комунальних підприємств селищної ради взяли участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань області, яку провів очільник Херсонщини Сергій Козир. Серед обговорених питань: стан  епідемічної ситуації і запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19 та стан підготовки закладів освіти області до роботи в новому 2021/2022 навчальному році і проходження опалювального сезону.

Наразі в області понад 36 800 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Впродовж вихідних в області зафіксовано 108 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

У закладах охорони здоров’я перебуває 141 особа. З них 17 осіб мають підозру на COVID-19. Збільшився показник зайнятості ліжкомісць, і становить 13%. 98 хворих централізовано отримує кисень. Рівень забезпеченості медичним киснем ліжок першої хвилі становить 128%, при нормативі 80,0%.

Вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби в 15 разів. В області вже використано понад 162 500 доз вакцин від коронавірусу.

Про стан підготовки закладів освіти області до роботи в новому                  2021/2022 навчальному році розповіла в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ніна Левенець. Вона поінформувала, що наразі в області здійснюється комісійне обстеження та перевірки стану закладів освіти, у тому числі з урахуванням шкільного харчування. Робочими групами обстежено 54 заклади освіти, при плані  983 заклади. Кінцевий термін перевірок - 13 серпня.

Однією з важливих новацій стають правила роботи закладів освіти в умовах карантину. У разі  потрапляння області в жовту, помаранчеву чи червону зону, задля роботи школи потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Ця вимога унормована розпорядженням Кабінету Міністрів України.

На жаль, на сьогодні кількість охоплення педагогічного персоналу щепленнями від коронавірусної інфекції не має позитивних результатів, які б забезпечили діяльність закладів освіти за очною формою.

Наразі лише 28 шкіл Херсонської області зможуть навчати дітей за партами: 4 – у Нижньосірогозькій громаді, 3 – у Каланчацькій, по 2 – у Мирненській, Асканія-Нова, Великоолександрівській, Тавричанській, по 1 – у Музиківській, Долматівській, Бехтерській, Верхньорогачицькій, Голопристанській, Херсонській, Горностаївській, Великолепетиській, Скадовській, Милівській, Костянтинівській громадах.

За результатами обласної наради, селищний голова Дмитро Такаджи провів нараду з керівниками відділів та комунальних підприємств селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь