A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На території села Першопокровка здійснено профілактичний рейд «Сім’я».

Дата: 11.08.2021 18:42
Кількість переглядів: 226

Фото без описуЦього тижня фахівцем І категорії комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Інною ГАНЖОЮ спільно із завідувачем сектора, начальником служби у справах дітей відділу соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради Оленою ВЕЛИЧКО було здійснено профілактичний рейд «Сім’я» на території села Першопокровка. Під час виїзду перевірено 6 сімей/16 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Із батьками проведено бесіди щодо профілактики вживання спиртних напоїв, підтримання належних санітарно-гігієнічних умов проживання, виконання своїх батьківських обов’язків. Надано консультації з питань формування навичок усвідомленого батьківства, підвищення рівня виховного потенціалу, раціонального використання коштів державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми. Перевірено готовність родин до нового навчального року. Здійснено 2 перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, про що складено відповідні акти. Фактів не цільового використання коштів не виявлено.

ДО ВІДОМА!

Виплата державної допомоги при народженні дитини припиняється у разі:

– позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

– відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

–нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

–відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

– тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, крім дітей, які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір’ю;

– перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

– смерті дитини;

– смерті отримувача допомоги; 

– виникнення інших обставин.

Також у разі, якщо одноразова допомога при народженні дитини оформлена за місцем реєстрації, але сім’я тривалий час за даною адресою не проживає, а проживає у іншому районі, області або за кордоном і перевірити цільове використання коштів немає можливості, виплата допомоги припиняється.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу, який призначив допомогу.

Потрібно зазначити, що рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є кінцевим, і виплату допомоги можуть відновити . Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в орган соціального захисту населення з письмовою заявою.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь