A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На Херсонщині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 17.08.2021 15:55
Кількість переглядів: 174

Фото без описуВчора, 16 серпня,  селищний голова разом з заступниками та керівниками відділів і комунальних підприємств селищної ради взяли участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань області, яку провів очільник Херсонщини Сергій Козир.Фото без опису

Обговорили питання поводження з твердими побутовими відходами, яке завжди було актуальною проблемою для всього світу. І як зазначають експерти, сьогодні ситуація особливо загострилася.

Як повідомив директор департаменту захисту довкілля і природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ставнійчук, наразі у сфері поводження з побутовими відходами на території Херсонської області склалася складна ситуація. Щороку в регіоні утворюється понад 250 тис. тонн твердих побутових відходів. За даними інвентаризації місць видалення ТПВ на території області розташовано 255 таких місць. З них 53 – паспортизовані, 56 – експлуатуються за наявності документації на право користування земельними ділянками:

«На жаль, поводження з ТПВ на території територіальних громад області ґрунтується на технологіях низького рівня та орієнтоване на захоронення. Так, в деяких населених пунктах не запроваджено централізоване збирання  та захоронення побутових відходів, не розроблені та не запроваджені схеми санітарної очистки населених пунктів. Також, зростає тенденція до збільшення утворення стихійних сміттєзвалищ». 

Також поговорили про впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади», про який доповів начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області полковник поліції Олександр Прокудін.

Національною поліцією України третій рік у територіальних громадах 21 області успішно впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі вже працюють 632 поліцейських офіцерів громади, які обслуговують майже 6,4 млн громадян, так як безпека є одним із найголовніших пріоритетів для комфортного розвитку та життєдіяльності людей, мешканці громад де запроваджено проєкт почувають себе у безпеці, а поліцейським розвиваються.

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна ціль – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – пошук спільних з громадою рішень цих проблем для створення безпечного, комфортного життя населення цієї громади:

  • ПОГ виконує лише функції що стосуються забезпечення безпеки та порядку в громаді;
  • ПОГ отримує гідну ЗП та матеріально-технічне забезпечення від громади та поліції;
  • ПОГ живе та працює на території громади яку обслуговує, або у безпосередній близькості від неї.

Поліцейський офіцер громади отримує самостійність у прийнятті рішень, що стосується вирішення безпекових проблем громади – складає план, працює на запобігання правопорушенням та звітує про свою роботу перед громадою. ПОГ будує відносини із керівництвом громади на засадах рівності та партнерства.

Начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області полковник поліції Олександр Прокудін відзначив: «Поліцейські у 21 області зробили крок назустріч змінам і отримали не лише особистий кабінет та службовий автомобіль, але й повернули довіру та контакт з мешканцями своєї громади. Тепер територіальні громади вишикувались у чергу для участі у проєкті, адже вони також переконались, що він працює. Приєднуйтесь і ви».

На завершення розглянули питання стимулювання розвитку харчової та переробної галузі, яке є пріоритетним напрямком для нашого регіону.

Від рівня розвитку харчової та переробної галузі, стабільності функціонування залежить стан економіки, продовольча безпека та рівень життя населення регіону.

На сьогоднішній день на території області знаходиться 153 підприємства переробної та харчової галузі, діяльність яких охоплює майже всі напрямки споживчого ринку. Також, 21 підприємство займається виробництвом крафтової продукції: м’ясної, консервної та кондитерської галузей.

Херсонщина - одна з провідних областей України по виробництву сільськогосподарської продукції, в тому числі овочевої. 

У поточному році сільгосптоваровиробники області планують отримати близько 1,3 млн тонн овочевих культур, з яких вже зібрано 350 тис. тонн овочів, 10 тис. тонн - ранніх плодів та ягід.

Як правило, 90 % овочів реалізовується оптовим посередникам та роздрібній торговельній мережі, 7,3% - на ринку, через власні магазини/кіоски та 2,7% -  на переробні підприємства.

Аналіз динаміки обсягів виробництва, споживання і продажу плодоовочевої продукції свідчить, що місцеві виробники сільськогосподарської продукції мають можливість повністю задовольнити потреби населення області не тільки в свіжих та якісних овочах та фруктах, але й забезпечити сировиною переробні підприємства області.

Сьогодні запорукою подальшого розвитку територіальних громад області є збільшення обсягу виробництва продукції з більш високим ступенем переробки, створення ефективних виробництв із замкненим технологічним циклом – від вирощування до постачання готової продукції споживачу та високий техніко-технологічний рівень розвитку підприємств.

В.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації Маргарита Степанова зауважила: «Враховуючи сировинно-виробничий потенціал агропромислового комплексу Херсонської області, переробка сільськогосподарської продукції здійснюється лише частково та стримується через відсутність обігових коштів, тому територіальним громадам необхідно активно провести роз’яснювальну  роботу щодо можливостей отримання фінансової підтримки на розбудову агропереробної галузі області».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь