Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Взяли участь у засіданні колегії Херсонської обласної державної адмінстрації

Дата: 20.08.2021 09:37
Кількість переглядів: 289

Фото без опису18 серпня 2021 року заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Оксана ПОЛУЕКТО разом з керівниками відділів взяли участь у засіданні колегії Херсонської обласної державної адміністрації під головуванням очільника Херсонщини Сергія КОЗИРЯ.

На порядку денному розглянули питання соціально-економічного розвитку Херсонщини.

Фото без описуДиректор Департаменту розвитку економіки облдержадміністрації Юлія КРИВЧИК відзначила: «Послаблення у другому кварталі поточного року карантинних обмежень сприятливо вплинуло на економіку області. Так, по окремих основних видах економічної діяльності відмічається суттєве поліпшення ситуації». 

Зокрема, вона відзначила, що внутрішня торгівля продемонструвала позитивні результати діяльності. Це відбулося як за рахунок активного розвитку роздрібного сегменту ринку, так і оптового товарообороту, який в першому півріччі зріс на 12% порівняно з відповідним періодом 2020 року та на 6% відносно травня поточного року.

Крім того, вдалося зміцнити окремі соціальні стандарти. Зокрема, за січень-червень 2021 року на 25,1% зросла середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника і становила 10886 грн, що перевершило значення запланованого показника Програми (10500 грн).

За словами Юлії Кривчик, забезпечено позитивну динаміку в бюджетній сфері, а саме: 

  • збільшено доходи місцевих бюджетів (без трансфертів) на 17,4%;
  • закріплено стійку позитивну динаміку нарощення податкових надходжень по області до бюджетів усіх рівнів від суб‘єктів малого і середнього підприємництва;
  • спостерігається позитивна динаміка і у сплаті податків до місцевих бюджетів: за перше півріччя 2021 року суб‘єктами малого і середнього підприємництва на 21,2% більше, ніж аналогічний період у 2020 році. 

Також директор Департаменту розвитку економіки ОДА відзначила, що окрема увага приділяється впровадженню протиепідемічних заходів в області. Наразі з 33 заходів, спрямованих на подолання негативного впливу поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19 на соціально-економічний розвиток Херсонської області, реалізовано 8 проєктів, частково реалізовано – 7, на стадії реалізації – 5 проєктів.

У Херсонській області більш ніж 300 млн грн збільшились надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження до загального фонду місцевих бюджетів області зросли на 18%, або на 429,8 млн грн. Збільшення надходжень відбулося по всіх бюджетах територіальних громад та обласному бюджету. Найвищий приріст забезпечено Долматівською (56,9%) та Кочубеївською (47,5%) територіальними громадами.

Фото без описуДиректор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія ВІТРЕНКО зазначила: «Динаміка збільшення надходжень спостерігається по основних податках і зборах, які зараховуються до місцевих бюджетів. Проте, поряд із досягненнями, існують і певні недоопрацювання в частині наповнення місцевих бюджетів та збереження позитивної тенденції щодо нарощування обсягів надходжень податків і зборів».

Так, по податку на доходи фізичних осіб досягнуто зростання надходжень проти попереднього року на 21,2%, або на 323,7 млн грн. 

Другим найвагомішим платежем до місцевих бюджетів є плата за землю, якої протягом першого півріччя поточного року надійшло в сумі 245,5 млн грн. що на 27,4 млн грн, або на 12,6% більше надходжень минулого року. 

Поліпшилась ситуація із надходженням єдиного податку по області, який зріс порівняно з попереднім роком на 10% (на 32,8 млн грн), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який зріс на 53,8%, або на 19,1 млн грн, та із справлянням акцизного податку з реалізації  суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – за підсумками січня – червня спостерігається зростання на 7,3%.   

Також Наталія Вітренко відзначила, що наразі особливо важливим завданням є забезпечення усіх необхідних умов для протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. На проведення протиепідемічних невідкладних заходів в місцевих бюджетах області на 2021 рік передбачено 10,6 млн грн. За січень – червень поточного року на вказані видатки використано 5,2 млн грн. За рахунок цих коштів закуплено засоби індивідуального захисту, медичне обладнання, лікарські засоби, паливно-мастильні матеріали, продукти харчування, проведена доплата медичним працівникам та здійснено інші невідкладні видатки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь