A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Якщо я вакцинувався, я можу ходити без маски?

Дата: 25.08.2021 16:50
Кількість переглядів: 199

Ні. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на всій території країни встановлений "зелений" рівень епідемічної небезпеки, за якого зберігається масковий режим у громадському транспорті та під час масових заходів.

Також за умови дотримання маскового режиму дозволяється робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів і залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів тому ми  повинні носити маску в громадських місцях.

Носіння масок обов'язково в громадському транспорті, закладах охорони здоров'я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування, де неможливо зберігати фізичну дистанцію в 1 метр. Вас можуть оштрафувати на 170 гривень, якщо ви відмовитеся надіти маску на вимогу поліції, і на 17 тисяч гривень, якщо ви зайдете без неї в громадський транспорт або на територію державної установи.

Ні в одному з постанов або інших законодавчих документів не говориться про дозвіл не носити маски вакцинованих, і якщо вам захочуть виписати штраф за відсутність маски, то з правової точки зору ваші щеплення не означатимуть нічого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь