A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Розпочато рейд «Урок»

Дата: 28.08.2021 13:30
Кількість переглядів: 891

Фото без описуНа території Нижньосірогозької територіальної громади з серпня розпочався рейд «Урок», метою якого є виявлення дітей, які потенційно, без поважних причин, не готові до нового навчального року і можуть не прийти до школи, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, надання дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону.

Фото без описуФото без опису

В рамках заходу, 27 серпня 2021 року, завідувач сектора, начальник служби у справах дітей відділу соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради Олена ВЕЛИЧКО спільно з фахівцями з соціальної роботи комунальної  установи «Центр надання соціальних послуг» Інною ГАНЖОЮ та Віталієм ЧЕРЕМІСІНИМ  здійснили виїзд в три населених пункти громади: село Верхні Сірогози, селище Сірогози та село Новоолександрівка.

Під час рейду відвідано 8 родин , у яких виховується 25 дітей: з них 15 дітей шкільного віку та перевірено їхню готовність до нового навчального року та осінньо-зимового періоду. З’ясовано, що діти  забезпечені одягом, взуттям та канцелярським приладдям. До опалювального сезону більшість сімей ще не готові (відсутні опалювальні матеріали).

З батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства,  виконання їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти, необхідності підготовки  дітей до школи заздалегідь, а саме: своєчасно придбати шкільний одяг, канцелярське приладдя, спортивну форму, тощо.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З метою надання дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року, за кошти  місцевого бюджету громади було придбано шкільні рюкзаки та  сумки для взуття з канцелярськими речами. Допомогу  у серпні отримала 51 дитина.

Одній родині, в якій виховується 2 дітей,  з с. Степне також була надана  допомога речами та  взуттям, що були у вжитку. Нагадуємо батькам, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання, виховання та обов’язковість здобуття дітьми повної середньої освіти   передбачена  статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рейд «Урок» триватиме протягом вересня – жовтня поточного року, а заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство - протягом усього навчального року.        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь