A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє

Дата: 01.09.2021 15:17
Кількість переглядів: 115

Від Херсонщини до зведеного бюджету надійшло

майже 6,8 мільярда гривень

 

За оперативними даними Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі протягом січня - серпня 2021 року від бізнесу Херсонщини та громадян до зведеного бюджету надійшло майже 6781 млн гривень податків і зборів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на більш як 3% або 230,8 млн гривень.

Від зазначеної суми понад 2886 млн гривень надійшло до державної казни. Місцеві бюджети області отримали понад 3894 млн гривень, що на 22,5 млн гривень більше фактичних надходжень січня - серпня 2020 року.

Також бізнесмени - роботодавці за два місяці з початку року спрямували на казначейські рахунки області 3412 млн гривень єдиного соціального внеску, а це на 27,8% або майже 743 млн гривень більше відповідного показника 2020 року.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі дякує платникам податків за сумлінне виконання конституційних обов’язків і відповідальне ставлення до процесу оподаткування й сплати податків.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


На вебпорталі ДПС є зразки заповнення одноразової декларації

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі ДПС України розміщено зразки заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Зразки містяться за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/.

Приклад 1 – це універсальний зразок для заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року.

Приклад 2 – є зразком для заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року зі сплатою збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами.

Нагадуємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

З особливостями заповнення та подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

 

Про перевірку джерела отримання декларантом коштів для придбання задекларованих активів

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо права контролюючого органу на проведення податкової перевірки джерела отримання декларантом коштів, за рахунок яких були придбані задекларовані активи.

Відповідно до п. 13 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова перевірка центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи громадянином, що підпадає під дію п. 10 підрозділу  94 розділу ХХ ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ.

Нагадаємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, триватиме у період з 1 вересня 2021 року по 1  вересня 2022 року.

З детальною інформацією щодо подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Затверджено форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що затверджено форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання.

Так, форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439 «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання», який набуває чинності з 01.09.2021 та зареєстровано у Міністерстві юстиції України 19.08.2021 за № 1090/36712. Цей наказ набирає чинності з 01 вересня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Нагадуємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, триватиме у період з 1 вересня 2021 року по 1  вересня 2022 року.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

З детальною інформацією щодо подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Про сплату збору з одноразового (спеціального)

добровільного декларування

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом упродовж 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Водночас декларант може обрати альтернативні – підвищені ставки збору, які дозволяють сплатити податкове зобов’язання не в 30-денний строк, а трьома рівними частинами щорічно.

У разі вибору громадянином у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 1 листопада 2023 року; третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Нацбанк врегулював порядок відкриття рахунків для одноразового добровільного декларування

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що Нацбанк врегулював порядок відкриття рахунків для одноразового добровільного декларування.

Так, постановою Правління Національного банку України від 05.08.2021 № 83 затверджено Порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземній валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Положення). 

Це Положення регулює порядок відкриття, зарахування готівкових коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів та закриття банками України (далі – банки) поточних рахунків із спеціальним режимом використання фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, які мають право скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Зокрема, відповідно до Положення, декларант при відкритті спеціального рахунку подає анкету та заяву. В анкеті зазначаються персональні дані платника. Заява є підтвердженням того, що отримані ним активи не належать до таких, які не можуть бути об’єктами декларування відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Також Порядком визначено як банком здійснюється перевірка декларанта, у яких випадках платнику може бути відмовлено у відкритті такого рахунку, особливості договору, який укладається між банком та декларантом тощо.

З особливостями подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Легалізація трудових відносин у пріоритеті податківців Херсонщини

 

За січень-липень 2021 року 9843 роботодавці Херсонщини подали 27 504 повідомлення про прийняття на роботу 51 164 працівника. У такому ж періоді минулого року 11570 роботодавців подали до органів ДПС в області 25 477 повідомлень про прийняття на роботу 43 951 працівника. Тобто, цьогоріч офіційно працевлаштованих громадян стало більше на 7213. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар в інтерв’ю редактору Медіаплатформи «Вгору» Тетяні Назаренко.

Окрім цього, суб'єктами підприємницької діяльності зареєструвались 4598 громадян (за відповідний період 2020 року новостворених фізичних осіб – підприємців було 3687 осіб). Цікавим є розподіл за видами економічної діяльності, зокрема: 2140 осіб визначили основним видом діяльності сферу торгівлі, 587– дiяльнiсть ресторанiв, надання послуг мобiльного харчування, 556 – комп'ютерне програмування, оброблення даних, розмiщення iнформацiї на вебвузлах i пов'язана з ними дiяльнiсть, 242 – надання послуг перукарнями та салонами краси, 137 – дiяльнiсть готелiв та іншого тимчасового розмiщування.

У рамках спільної з Головним управлінням Держпраці в Херсонській області інспекційної кампанії податківці провели 9 перевірок, під час яких виявили 13 неоформлених працівників у 3 суб’єктів господарювання.

Також, податківці області у складі міжвідомчих робочих груп у сфері оформлення трудових відносин і підприємницької діяльності, створених органами місцевого самоврядування, з початку року взяли участь у 525 рейдах. У процесі проведення цих заходів фахівці обстежили 5030 об’єктів господарювання та встановили 1300 роботодавців, які використовували працю 3203 найманих осіб без документального оформлення трудових відносин. За участю Головного управління Національної поліції в Херсонській області представники робочих груп склали 8 протоколів про адміністративне порушення на підставі ч. 1 ст. 164 КУпАП (здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання).

Внаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло 1776 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб, 172 тис. гривень військового збору та 2345,31 тис. гривень єдиного внеску.

Ще одним напрямом роботи податкового відомства області є заходи щодо детінізації ринку праці у сфері пасажирських автоперевезень на Херсонщині. Відповідні заходи податкові інспектори проводили спільно з працівниками Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Завдяки такій взаємодії офіційний статус суб’єкта господарювання отримали 722 громадянина, а сума сплачених ними податків склала: податок на доходи фізичних осіб –5 тис. гривень, військовий збір – 0,5 тис. гривень, єдиний податок – 451 тис. гривень, єдиний внесок – майже 769 тис. гривень.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь