Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Працюємо над пошуком шляхів вирішення проблем у сфері надання комунальних послуг.

Дата: 03.09.2021 13:58
Кількість переглядів: 279

Фото без описуСьогодні, 03 вересня, селищний голова Дмитро Такаджи провів спільну нараду зі своїми заступниками та керівником комунального підприємства «КОМСЕРВІС», на якій заслухали Василя Василенка, стосовно теперішнього стану комунального господарства громади та його бачення щодо розвитку підпорядкованої сфери діяльності, шляхом впровадження нових методів роботи та розширення сфери послуг.

Засновником комунального підприємства є селищна рада, яка створила дане підприємство, щоб мешканці отримували своєчасно якісні послуги комунального спрямування. Ми розуміємо, що для налагодження роботи, необхідний певний проміжок часу, адже матеріально-технічна база, обладнання та комунікації, які знаходиться на балансі КП «КОМСЕРВІС» давно зношені та потребують заміни. Перший час ми готові допомагати, як у фінансових питаннях, так і в організаційних. Та у подальшому, підприємству необхідно організувати роботу так, щоб воно отримувало прибутки і самостійно могло за власні кошти здійснювати господарську діяльність.  Тож обговорили концепцію розвитку на найближчий час.

Послідовно проводити роботу з населенням, розповідаючи про послуги, на регулярне отримання яких з підприємством можна заключити договір.

Керівник підприємства поінформував, що провівши інвентаризацію наявних свердловин, було виявлено, що із 72 працюючих – 52 потребують модернізації, адже це найстаріші моделі, діаметри яких не відповідають із розмірами насосів, що є причиною їх швидкого перегорання. Така ж ситуація із водопровідною мережою, причому по всім населеним пунктам громади. Для її вирішення необхідно здійснити заміну обладнання. Тож необхідно розпланувати поступову заміну на окремих ділянках трубопроводу, свердловин та насосів.

Також говорили і про статті витрат підприємства, серед яких і затрати на проведення аналізу води, що необхідно регулярно робити. Крім того, підприємство стикнулося ще з одною проблемою, це тарифи на водопостачання. Адже в теперішні тарифи, які діють на територіях сіл громади, не закладені витрати на податок на додану вартість, який щомісяця підприємству необхідно відраховувати.

Окремо обговорили проблему збору та вивозу твердих побутових відходів. Попит на даний вид послуг користується популярністю серед населення та підприємств. Тож для своєчасного збору сміття та утримання контейнерних площадок у належному стані необхідно придбати сучасний сміттєвоз. Придбання такої техніки у планах селищної ради, за рахунок можливого отримання субвенції з державного бюджету на розвиток комунальної інфраструктури. Ведеться робота по підготовці необхідного пакету документів. На черговому засіданні сесії селищної ради буде розглянуто дане питання та прийняті необхідні рішення щодо співфінансування з місцевого бюджету лізінгових платежів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь