Представниці Нижньосірогозької селищної територіальної громади взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування»
Заступник селищного голови Оксана Полуекто разом з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Наталією Вязовою сьогодні, 09 вересня, взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який проходив у місті Одеса в рамках Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, організований Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством економіки України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Захід відбувся за участі спікерів: міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета; міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка; голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького, мера Одеси Генадія Труханова та експертів.
У форумі брали участь представники Одеської, Полтавської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської обласних державних адміністрацій, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, департаментів економічного розвитку обласних державних адміністрацій, представники територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей та інші.
У ході роботи форуму детально обговорили актуальні теми щодо реформи шкільного харчування, у тому числі: складові та єдине бачення; нові норми харчування, їх впровадження та контроль; проведення публічних закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти; якісний і проєктний підхід переоснащення закладів: капітальний ремонт чи будівництво з нуля шкільних їдалень.
Окрему увагу приділили проблематиці сфери шкільного харчування, розглянули успішні кейси інших країн та імплентації їх в Україні, використання сучасних технологічних процесів та безпеку приготування.
Крім того, учасникам форуму провели і практичну частину, під час якої кухарами наглядно за 45 хвилин було приготовано повноцінне меню денного раціону із 7 основних страв, яке учасниками форуму було продегустоване та схвалене як за корисними, так і смаковими ознаками.
Завершився захід у форматі дискусії: запитання – відповіді. Тут у легкій невимушеній атмосфері учасники форуму могли поспілкуватися із спікерами та експертами на тему реформи шкільного харчування та поділитися власним досвідом з колегами. Корисний та цікавий захід.
Перший регіональний форум відбувся ще у серпні в місті Буча. До кінця жовтня 2021 року Міністерство освіти та науки України планує провести ще чотири подібні форуми у різних областях України.