A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Попереднь обговорили перелік заходів та проєктів розвитку громади, які були надані до селищної ради у рамках розробки стратегічного документу

Дата: 10.09.2021 15:48
Кількість переглядів: 260

Фото без описуДля попереднього обговорення переліку заходів та проєктів розвитку громади, які були надані до селищної ради у рамках розробки стратегічного документу, сьогодні, 10 вересня, заступник селищного голови Оксана Полуекто провела нараду з керівниками відділів селищної ради та старостами сіл, на якій розглянули проєктні пропозиції по затвердженим оперативним цілям та завданням, які планується включити до Стратегії розвитку Нижньосірогозької територіальної громади на 2021-2027 роки.

А саме, до оперативних цілей Стратегії передбачається включити заходи з підтримки малого та середнього бізнесу і самозайнятість населення, які включають в себе підвищення ефективності агропромислового сектору громади та сприяння розвитку кооперативного руху. Головним бізнес-планом розвитку громади є залучення інвестицій та створення позитивної репутації громади як місця для ведення бізнесу. Це: забезпечення просторового розвитку у громаді, покращення інвестиційної привабливості та брендування території громади.

Особлива увага в Стратегії приділяється досягненню високої якості освіти, це, у першу чергу, створення умов для надання сучасних освітніх послуг та розвиток освітніх закладів громади. Тут і капітальні ремонти покрівель, харчоблоків і їдалень, реконструкція мереж теплопостачання, і встановлення автоматичної пожежної сигналізації, систем керування евакуюванням, систем пожежного спостереження та обробка дахів будівель освітніх закладів вогнезахисним розчином тощо.

Не залишили поза увагою і медичну сферу. Обговорили ряд заходів, спрямованих на створення сучасних стандартів охорони здоров’я мешканців, підвищення якості послуг закладів охорони здоров’я та модернізацію медичних закладів, шляхом проведення поточних ремонтів у фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктах та амбулаторіях.

Попрацювали і над планами з покращення умов для розвитку культури та спорту: створення сучасних хабів і центрів дозвілля молоді та спорту, популяризації здорового способу життя із залученням громадських об’єднань, відомих спортсменів та діячів.

Для розвитку органів самоорганізації населення та інших громадських об’єднань спланували створення Центрів громадської активності у старостинських округах, які забезпечуватимуть постійний зворотній зв’язок селищної ради з мешканцями сіл щодо реалізації ініціатив та підвищення активності мешканців у вирішенні питань громади, запровадивши «Громадський бюджет».

Значна частина заходів Стратегії планується спрямувати на покращення якості інфраструктури: ремонт доріг та придорожньої інфраструктури, модернізація системи водопостачання та водовідведення у всіх населених пунктах громади та модернізація інфраструктури та благоустрій територій громади, впровадження сучасних енергозберігаючих технологій, підтримка комунальних підприємств громади, тощо.

Секретар селищної ради Світлана Кутіщева звернула увагу присутніх, що покращення сфери надання соціальних та адміністративних послуг на території громади і кращий доступ до Інтернету та комп’ютерна грамотність населення не менш важлива частина в плануванні Стратегії.

«По кожному із оперативних цілей та завдань Стратегії розвитку громади повинен бути чіткий та послідовний план реалізації окремих проєктів відповідного спрямування» - зауважила заступник селищного голови Оксана Полуекто.

Відведено місце в Стратегії і заходам з безпеки громадян та охороні навколишнього середовища. Це організація збирання та вивезення твердих побутових відходів, покращення безпеки в громаді, охорона навколишнього середовища та освітлення вулиць.

З пропозицією стосовно господарювання сухими сортованими побутовими відходами та конкретним планом його впровадження до присутніх звернувся представник Молодіжної ради, яку нещодавно було створено при селищній раді. Дана пропозиція є слушною та актуальною адже спрямована на поліпшення екологічного стану громади, зменшення накопичення кількості сміття в місцях, відведених для складування твердих побутових відходів та на додачу, після реалізації сортованого сміття селищний бюджет отримає додаткові надходження. Тож ще попрацюємо та більш детально вивчимо дану пропозицію, щоб включити її до Стратегії розвитку громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь