Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

УВАГА! Запроваджуються нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби, які дають можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни

Дата: 15.09.2021 11:58
Кількість переглядів: 662

Фото без описуШановні жителі громади. Звертаємо вашу увагу, що Кабінетом міністрів України ухвалено зміни до постанови, яка встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Зокрема, вони послаблюють  епідеміологічні обмеження у жовтій та червоній зонах епідемічної небезпеки для  закладів господарювання, у яких трудові колективи і відвідувачі мають ковід-сертифікати, які засвідчують вакцинацію, негативний ПЛР-тест, що дійсний впродовж 72 годин або довідку про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу.

Причиною прийняття такого рішення стало стрімке зростання  в Україні нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Тільки за останній тиждень їх кількість зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі.

Запропоновані зміни дадуть можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність країни.

Передбачається, що Covid-сертифікати будуть двох видів (так звані «жовтий» або «зелений») і міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від Covid-19. «Жовтий» сертифікат міститиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс вакцинації.

Дана Постанова уряду набуде чинності з 20 вересня 2021 року.

Довідково. Постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2021 року № 954 «Про зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 року № 677 передбачається:

Якщо діє «жовтий» рівень карантину

У випадку запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше ніж 80% працівників із «жовтими» чи «зеленими» Covid-сертифікатами.

Водночас обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів матимуть «жовті» чи «зелені» Covid-сертифікати.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, а чи дотримуватися карантинних обмежень, залишається за власником.

Якщо діє «червоний» рівень карантину

У випадку введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть, лише якщо 100% працівників матимуть «зелені» Covid-сертифікати.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності в усіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних та розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів і басейнів «зелених» Covid-сертифікатів. Тобто, у «червоній» зоні зможуть працювати культурно-розважальні заклади, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані.

Зміни при перетині кордону

За умови наявності в людини, яка перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від Covid-19 вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Міністерство охорони здоров?я наголосило, що Covid-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь