Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Цього року шість осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримають грошову компенсацію на придбання житла

Дата: 16.09.2021 14:53
Кількість переглядів: 263

Фото без описуВиконавчим комітетом затверджено протокол місцевої комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла, приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Цього року Нижньосірогозькій громаді з державного бюджету для виплати грошової компенсації на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування надано субвенцію у сумі 2 млн.138 тис.200 грн..

31 серпня на засіданні місцевої комісії затверджено список осіб для виплати грошової компенсації на придбання житла, категорійним особам, які перебувають на квартирному обліку Нижньосірогозької територіальної громади.

 Всього дану суму було розподілено між шістьма  особами, а саме: 4 особи, яким на даний час виповнилося від 16 до 23 років отримають компенсацію у сумі 395 тис. 963 грн. та 2 особи, яким виповнилося від 23 до 35 років  – по 277 тис.174грн., або 70% від загальної суми, передбаченої відповідною Постановою.

Такий розподіл було здійснено у зв’язку з тим, що діти-сироти перебувають на позачерговій черзі на квартирному обліку лише до 23 років, після досягнення граничного віку - 23 років, автоматично переводяться до загальної черги. Тож двом особам, які на даний час перебувають на квартирному обліку Нижньосірогозької громади обласною комісією було призначено 70% від загальної суми.

На підставі прийнятого рішення виконавчого комітету, впродовж місяця кошти буде перераховано на спеціальний рахунок, після чого будуть здійснюватися роботи по відбору житла відповідно державних вимог та потреб осіб, яким придбаватиметься житло. Дане житло може бути придбане у будь-якому населеному пункті в межах України.

Минулого року 4 жителям Сірогозщини даної категорії було придбано житло за кошти наданої субвенції з державного бюджету для виплати грошової компенсації, у 2019 – 2 особам.

 Сподіваємось, що власне житло стане першим кроком до світлого майбутнього у дорослому житті та добрим стимулом для створення власної міцної родини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь