A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Відбулась виставка пам’яті, присвячена Дню партизанської слави України, та зустріч спогадів з членами родин та знайомих, які досі пам’ятають  героїв-підпільників

Дата: 22.09.2021 16:54
Кількість переглядів: 536

Фото без опису22 вересня  в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування  подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни.  Його було встановлено Указом  Президента України в 2001, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.

Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

Цього дня з метою вшанування партизанів-підпільників нашої громади в приміщенні КУ «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» відбулась виставка пам’яті, присвячена Дню партизанської слави України, та зустріч спогадів з членами родин та знайомих, які досі пам’ятають  героїв-підпільників.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Зустріч спогадів розпочала Людмила ТКАЧЕНКО – організатор культурно-дозвіллєвої діяльності  центру, яка представила до уваги презентацію на тему: «Ми йшли у бій не ради слави!» та розповіла про партизанський рух у період Другої світової війни.

На зустріч завітала онучка партизана – Наталія ПІУН, яка згадала деякі подробиці з нелегкого життя свого дідуся.

Зі вступним словом виступила і Клавдія ШЕВЦОВА – колишня директорка  Нижньосірогозького краєзнавчого музею, яка розповіла про партизанів нашого краю, які діяли на території нашої громади.

Олександр Довженко писав у своєму щоденнику: «Партизани – наша слава, наша гордість. Партизани – це ті сини України, перед якими скинуть шапки цілі століття, якими пишатимуться цілі покоління і складатимуть про них думи і пісні. Це невмирущий символ безсмертя нашого доброго і чесного народу».

Ми ніколи не забудемо героїв партизанського руху! Наш обов’язок згадувати про них, адже без їхнього героїзму не було б нашої свободи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь