A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Насильство-це сміття, яке треба виносити з дому. Шановні громадяни, якщо ви є жертвою чи є свідком насильства, не замовчуйте, звертайтесь до правоохоронних органів, щоб покарати кривдника та розірвати це коло.

Дата: 02.10.2021 10:48
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

У рамках відзначення Дня ненасильства, з метою попередження домашнього насильства представниками комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» проведена вулична акція «Разом проти насильства».

На вулицях селища Нижні Сірогози говорили з перехожими про прояви насильства, їх різновиди та відповідальність, яка передбачається законодавством за їх вчинення.

Для більш детального ознайомлення, серед учасників акції  розповсюдили інформаційні буклети  «10 причин, чому в моїй сім’ї немає місця насильству» та «Насильство-це сміття, яке треба виносити з дому».

Якщо Ви потерпаєте від домашнього насильства, або стали свідками прояву домашнього насильства, то  Вам необхідно звернутися за допомогою:

•    В екстреній ситуації дзвонити в поліцію 102;

•    Звернутися на «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства  за телефоном 1547;

•    Звернутися до відділу соціального захисту населення;

Звернутися до спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування КУ «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» за телефоном 21170;

•       У разі необхідності, працівники Бюро правової допомоги можуть надати правову допомогу.

Яка допомога надається постраждалій особі

програма для постраждалої особи - комплекс заходів, спрямованих на позбавлення емоційної залежності, невпевненості у собі та формування у постраждалої особи здатності відстоювати власну гідність, захищати свої права у приватних стосунках, у тому числі за допомогою уповноважених органів державної влади, органів місцевого самоврядування;
Постраждалій особі надається: психологічна допомога, правова допомога, медична допомога.

Яка відповідальність чекає на кривдника

До кривдника можуть бути застосовані такі спеціальні заходи: 
Направлення кривдника на проходження програми для кривдників – робота для корекції поведінки особи, яка вчинила домашнє насильство, а також для формування гуманістичних цінностей (направляється за рішенням суду або за власною ініціативою кривдника на добровільній основі).
Взяття на профілактичний облік кривдника та проведення з ним профілактичної роботи здійснюється з моменту виявлення факту домашнього насильства на встановлений законодавством строк для проведення профілактичної роботи з кривдником (здійснюється уповноваженими підрозділами Національної поліції).

Терміновий заборонний припис стосовно кривдника спрямований на негайне припинення домашнього насильства, усунення небезпеки для життя і здоров’я постраждалої особи (виносить поліція, строком до 10 днів). Може встановити: заборону на вхід та перебування в місці проживання постраждалої особи, контактувати з нею; обов’язок залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи. Видається за заявою постраждалої особи, а також за власною ініціативою працівника поліції за результатами оцінки ризиків.

Обмежувальний припис стосовно кривдника (рішення приймає суд за заявою постраждалої особи строком до 6 місяців). Може встановити: заборону перебувати в місці спільного проживання з постраждалою особою, телефонувати, наближатись до неї на певну відстань, розшукувати, контактувати з нею; обмежити спілкування з постраждалою дитиною; обов’язок усунути перешкоди у користуванні постраждалою особою майном. За подання заяви про видачу обмежувального припису до суду судовий збір не сплачується. Заява має бути розглянута судом протягом 72 годин з моменту її надходження до суду.

Як протистояти випадкам домашнього насильства

Для цього слід:

розповісти про насильство тим, хто може допомогти;
продумати дії на випадок повторного насильства;

визначити місце, куди можна піти у випадку загрози насильства;
домовитися із сусідами, щоб вони викликали поліцію, якщо почують крики з квартири;
у безпечному, але доступному місці заховати документи, певну суму грошей, книжку з номерами телефонів, інші важливі папери, певний одяг та необхідні ліки;
унеможливити доступ до інформації про місце перебування потерпілої особи;
визначити, що саме з цінних речей слід забрати з дому;

заздалегідь знайти номери телефонів місцевих служб, які можуть надати необхідну підтримку.

Домашньому насильству потрібно  і необхідно запобігти і протистояти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь