A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Питання розвитку Нижньосірогозької селищної територіальної громади розглянули на обласній селекторній нараді

Дата: 04.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 650

Сьогодні, 04 жовтня, селищний голова Дмитро Такаджи разом із заступниками, керівниками відділів та комунальних установ селищної ради взяли участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, яку провів заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв.

Першим питанням розглянули підвищення рівня госпіталізації хворих на COVID-19. Показники навантаження на  медичну систему зростають з кожним днем. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко. Лише протягом вихідних у Херсонській області виявлено 503 хворих. На жаль, зростає і смертність від коронавірусу.

«За всіма індикаторами Херсонщина відповідає «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. Відповідно, це питання буде розглядатися під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Наразі всіх закликаю уникати масових заходів, дотримуватися протиепідемічних заходів, носити маски й користуватися антисептиками», - наголосив Микола Якименко.

Як зазначила в.о. директора Департаменту здоров’я ОДА Галина Кучер, показник захворюваності в області становить 370 випадків на 100 тисяч населення.

«Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що на сьогодні становить 64%. Велика кількість хворих у важкому стані, які підключені до апарату штучної вентиляції легень – 31 особа. Звертаю увагу на необхідність вакцинації, а також на важливість вчасного виявлення хвороби та відстеження контактних осіб», - поінформувала Галина Кучер.

Також підбили підсумки оздоровлення та відпочинку дітей в 2021 році. Директорка Департаменту соціального розвитку ОДА Галина Козакова розповіла, що значна увага приділялася оздоровленню дітей пільгових категорій, а також роботі закладів оздоровлення в умовах пандемії COVID-19.

За її словами, цього року послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 11562 маленьких жителів області, з яких 6656 - діти пільгових категорій. 

Влітку на Херсонщині працювало 34 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі 8 пришкільних. Також у Бериславському районі цьогоріч почав працювати “Артек річковий”, який прийняв на відпочинок та оздоровлення 85 дітей. 

Окрім цього, 321 дитину було направлено на оздоровлення за межі регіону. Вони відпочивали у дитячих оздоровчих таборах “Артек” та “Молода гвардія”.

Загалом для забезпечення оздоровчої кампанії використано понад 14,6 млн грн: 7,3 млн грн - обласний бюджет, 7,3 млн грн - місцеві бюджети. 

Останнім на порядку денному розглянули питання розвитку Нижньосірогозької селищної територіальної громади.

Селищний голова проінформував керівництво області про розвиток, проблемні питання громади та шляхи їх подолання. 

Залишається проблемним питанням взяття на облік та підключення Вербівської амбулаторії  загальної практики сімейної медицини до енергопостачання, так як даний об’єкт не переданий до комунальної власності територіальної громади. До цього часу від Департаменту інфраструктури не надано документи для взяття об’єкта на облік. 

Найбільшою проблемою є те, що 82 км доріг громади мають біло-щебеневе покриття, яке потребує постійних та регулярних поточних ремонтів, а дороги з асфальтовим і асфальтобетонним типом покриття потребують ямкового та капітального ремонту. Вкрай потрібно провести ремонтні роботи на дорогах загального користування по маршрутам шкільних автобусів, це дорога Чеховка-Верби, Нижні Сірогози – Дем’янівка, Нижні Сірогози – Нижні Торгаї. Вартість робіт – 1,5 млн.грн. За попередньою домовленістю додаткові кошти будуть виділені, громада також долучиться до співфінансування.

"На розвиток інфраструктури  населених пунктів громади заплановано реалізацію ряду заходів за кошти бюджету селищної територіальної громади загальною вартістю 1,9 млн. грн, частину з них вже реалізовано у першому півріччі 2021 року. Проведено ямкові ремонти дорожнього покриття вуличної мережі в смт Нижні Сірогози на загальну суму 248,0 тис.грн." - проінформував селищний голова Дмитро Такаджи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь