A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На Херсонщині заповнені понад 70% ліжкомісць для хворих на COVID-19

Дата: 18.10.2021 15:39
Кількість переглядів: 552

На Херсонщині медичні заклади, які надають допомогу хворим на COVID-19, заповнені на 72,2%, при цьому є лікарні, де зайняті всі ліжкомісця.

Сьогодні селищний голова Дмитро Такаджи разом із заступниками та керівниками відділів селищної ради взяли участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, яку провів заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв.

“Зараз у закладах охорони здоров’я перебуває 1188 осіб, в яких підтверджено COVID-19, а також 288 осіб з підозрою. У лікарнях 1103 особи з коронавірусом середнього ступеня важкості, з яких 862 отримують кисень. Важкого ж ступеня маємо 85 осіб, з них 40 отримують високопотоковий кисень, а 45 - підключені до апаратів ШВЛ”, - розповів заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко

В.о. директора Департаменту здоров’я ОДА Галина Кучер зазначила, що зростає й кількість медичного кисню, що використовують для лікування хворих на коронавірус. Якщо під час минулих хвиль COVID-19 використовували щодоби 2,5 - 3,2 тонни кисню, то тільки за вчора лікарнями області використано 11,2 тонни медичного кисню. 

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич наголосив, що ситуація надскладна.

“У нас є лише два сценарії. Або ми нормалізуємо ситуацію та вийдемо з “червоної” зони, або зустрінемо в ній Новий Рік. А найстрашніше, що кожного дня будемо хоронити 40 людей”, - переконаний Юрій Ромаскевич. 

В Україні близько 98% госпіталізованих - невакциновані! Вакцинація - шанс подолати коронавірус та уникнути колапсу медичної системи. 

Вакцинуйся! Це безпечно та ефективно.

Вакцинація проводиться кожного дня (крім неділі) в кабінеті щеплення КНП «Нижньосірогозький центр первинної медико-санітарної допомоги» з 8:00 до 14:00 год. за адресою: смт Нижні Сірогози, вул. Таврійська, 1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь