A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Звіт про стан наданння адміністративних послуг адміністраторами відділу «Центр надання адміністративних послуг»

Дата: 21.10.2021 16:40
Кількість переглядів: 669

Фото без описуЗ початку року в Центрі надання адміністративних послуг громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 261 вид послуг, а саме:

Адміністративні послуги структурних підрозділів територіальної громади та її виконавчих органів – 136 послуг

Адміністративні послуги територіальних органів виконавчої влади, інші державні послуги – 125 послуг

За період з 01.01.2021 р. по 01.10.2021 р., адміністраторами Центру зареєстровано 14670 звернень, в тому числі на віддалених робочих місцях відповідних старостатів – 4783 звернення;

  • видано 14534 результатів послуг, а саме:

Сфера

2021

Відношення % до загальної кількості наданих послуг

Послуги ДРАЦС

179

1,2 %

Будівництва та нерухомості

2862

19,5 %

Громадянства та міграції

1528

10,4 %

Землі та екології

4796

32,7 %

Соціальні послуги

1820

12,4 %

Діяльність бізнесу та громадських формувань

6

0,1 %

Інші питання місцевого значення

3479

23,7 %

 

14670

 

  • відмовлено в наданні послуг по 117 зверненням
  • анульовано і відкликано 19 звернень (безпосередньо заявниками).

Окрім зареєстрованих звернень відділом ЦНАП надаються консультації не лише при особистому зверненні громадян, а й також за допомогою телефону та електронної пошти.

Найбільшим попитом серед населення нашої громади користуються послуги:

Земельні питання

Державна реєстрація нерухомого майна

Послуги соціального характеру

Питання реєстрації місця проживання

Видача довідок та інші питання місцевого значення.

Один із позитивних напрямків розвитку ЦНАПу – замовлення послуг онлайн. Через офіційний сайт http://map.land.gov.ua можна замовити послуги Держгеокадастру з отриманням результатів у ЦНАПі. Таким зручним способом за звітний період скористалися 307 суб’єктів звернення.

Також, з метою простого отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини, і за мінімальну кількість часу з самого початку роботи, відділ ЦНАП почав реалізацію комплексної послуги «єМалятко», що став найкращим показником в Херсонській області по впровадженню даної послуги.

Адміністраторами відділу під час прийому заяв встановлено 18 порушень статті 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», в результаті чого винесено 18 постанову про накладення адміністративних стягнень.

За звітний період до Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) з питання реалізації державної політики у сфері державної реєстрації громадських об’єднань із статусом юридичної особи звернулося за реєстрацією і внесенням змін до відомостей 6 суб’єктів (громадські організації).

Відповідно до Постанови КМУ від 21 березня 2016 року №205 «Деякі питання ведення Державного земельного кадастру», найближчим часом відділ ЦНАП отримає доступи до відомостей Державного земельного кадастру. Це надасть можливість адміністратору Центру здійснювати видачу витягів з ДЗК та витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки безпосередньо у приміщенні відділу, що значно скоротить строки надання адміністративної послуги.

У 2021-2022 р. пріоритетом для ЦНАП  є організація надання комплексних адміністративних послуг (реєстрація народження, місця проживання, соціальні допомоги за принципом «життєвої ситуації»), а також розширення переліку послуг реєстрації юридичних та фізичних осіб, послуг з реєстрації транспортних засобів, отримання посвідчень водія та послуг у сфері міграції.

Вся робота в Центрі спрямована на якісне обслуговування населення за якомога коротший термін без порушення законодавства, внаслідок чого організовано комплексне надання послуг за життєвими потребами, а саме забезпечено запис до електронної черги: онлайн - запису за допомогою #QR code на оформлення комплексу послуг. Електронна черга забезпечує організованість відвідувачів та упередження скупченості. Електронний запис на прийом через офіційний сайт Нижньосірогозької селищної ради допомагає споживачам послуг спланувати свій час і звернутися до ЦНАПу у конкретно визначений час та дату.  Також записатися на прийом до ЦНАП можливо за допомогою попереднього запису безпосередньо у відділі ЦНАП або телефоном.

Удосконалюючи процес надання консультацій та підвищення рівня  задоволеності населення запущено додаткові канали зв’язку :

Цілодобовий телефонний зв’язок*

Viber

* номера доступні, як для дзвінків так і для повідомлень.

З метою підвищення комфорту при оплаті адміністративних послуг у жовтні 2021 року буде встановлено платіжний термінал для сплати адміністративного збору. Платіжний термінал допоможе  відвідувачам заощадити час. Для зручності людей у перспективі планується запустити платіжні термінали для оплати адміністративного збору у віддалених робочих місцях адміністраторів ЦНАПу.

Для забезпечення рівних можливостей та доступності адміністративних послуг особам з інвалідністю та іншим мешканцям громади, які не можуть самостійно відвідати ЦНАП, успішно запроваджена послуга Кейс «Мобільний офіс», мета якого – надання адміністраторами послуг за місцем проживання заявників. У 2021 році цією послугою скористалося 4 особи. Послугу замовляють за телефоном ЦНАПу або за допомогою близьких безпосередньо у приміщенні ЦНАПу.

Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму та підвищення кваліфікації і систематичному навчанню співробітників ЦНАПу (внутрішньому і зовнішньому).

Протягом звітного періоду з метою підвищення кваліфікації у відділі проведено 5 внутрішніх навчальних заходів щодо ознайомлення із новинами у діючому законодавстві та впровадження надання нових адміністративних послуг. Також навчання відбувались у різних формах, здебільшого у форматі онлайн-семінарів та вебконференції.

З 14.06.2021 по 17.06.2021 р. начальник відділу взяла участь у семінар-тренінзі «Особливості функціонування центру надання адміністративних послуг в умовах децентралізації та останніх змін законодавства», організований обласною державною адміністрацією та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

07 липня 2021 року начальник відділу прийняла участь у круглому столі на тему «Доступні адміністративні послуги як індикатор реформи децентралізації», який організований і проведений Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за участі представників Мінцифри, Міністерства розвитку громад і територій України, ДМС України, Міністерства соціальної політики України, Головного сервісного центру МВС України, Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України, члени Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг й Асоціації міст України
за сприяння та підтримки Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (UE4PAR).

В рамках реалізації проекту ПРООН, «Посилення стійкості громад в Херсонській області» що реалізовується ПРООН у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією Нижньосірогозька селищна рада отримала апаратний комплекс для оформлення та видачі паспорта громадянина України (Херсонської області) для виїзду за кордон з електронним носієм або паспорта громадянина України у вигляді ID- картки. Після підключення каналу конфіденційного зв’язку, у відділі ЦНАП буде запроваджено низку нових послуг у сфері міграційної служби. Загальна вартість проєкту становить 294 000 грн.

Окрім того, завдяки Програмі розвитку ООН (ПРООН) в рамках конкурсу місцевих ініціатив проекту «Місцевий соціально-економічний розвиток», що реалізовується ПРООН у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією, відділ ЦНАП отримав Кейс «Мобільний офіс» (загальна вартість проєкту 74 000 грн), за допомогою якого запроваджено виїзне обслуговування  надання адміністративних послуг, де особи з інвалідністю та мешканці віддалених населених пунктів отримають рівну можливість на ряду з іншими мешканцями громади отримати всі адміністративні послуги.

Завдяки співпраці з ПРООН відділу ЦНАП надано можливості інтегрувати до ЦНАП більше адміністративних послуг.

Від початку створення ЦНАПу постала потреба у створенні сучасного приміщення за принципом «Прозорий офіс» та стандартизації процесів надання адміністративних послуг. Тож, було вирішено повністю відремонтувати приміщення колишньої Нижньосірогозької селищної ради, що наразі є адміністративним приміщенням Центру, розмежувавши на зони консультування, очікування та обслуговування.

Для відвідувачів з дітьми облаштувано дитячий ігровий куточок. Приміщення ЦНАПу повністю дозволяє задовольняти потреби громадян в обслуговуванні. Також повністю переоблаштована туалетна кімната для суб’єктів звернення, в тому числі обов’язково для людей з обмеженими можливостями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь