Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Обговорили ситуацію, яка склалася на території громади з захворюваності місцевого населення на коронавірусну хворобу, продовження поширення смертельної  інфекції та заходи, які вживаються для її стримання

Дата: 09.11.2021 12:11
Кількість переглядів: 225

Фото без описуВ умовах пандемії працюємо над проблемними питаннями, які виникають у ході роботи відповідних структурних підрозділів селищної ради у різних сферах діяльності та шляхами їх вирішення.

Вчора, 08 листопада, вже традиційно у режимі онлайн конференції селищний голова Дмитро Такаджи провів апаратну нараду із заступниками, старостами сіл, керівниками відділів та комунальних підприємств селищної ради.

Розпочали з обговорення ситуації, яка склалася на території громади з захворюваності місцевого населення на коронавірусну хворобу, продовження поширення смертельної  інфекції та заходи, які вживаються для її стримання та недопущення подальшого розповсюдження.Фото без опису

Дмитро Такаджи звернув увагу присутніх керівників, що з понеділка, 8 листопада 2021 року, в Україні вступає в дію наказ Міністерства охорони здоров’я України від 04 жовтня 2021 року № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

Згідно даного Переліку обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій, їхніх структурних підрозділів та закладів освіти.

"Це зроблено для того, щоб забезпечити безперебійну та безпечну роботу органів виконавчої влади та закладів освіти, адже  працівники вказаних підприємств мають високий ризик захворіти на COVID-19, оскільки мають багато соціальних контактів під час виконання своїх посадових обов’язків.

Кожна людина має сама зробити свій вибір: вакцинуватися і тим самим забезпечити безпечне спілкування з оточуючими під час перебування на роботі, чи бути відстороненою від роботи без збереження заробітної плати до часу усунення причин, які зумовили відсторонення – тобто отримання щеплення" - зауважив селищний голова.

Не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я, а також ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

Шановні жителі громади.Фото без опису

Вакциновані люди у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації з COVID-19, ніж нещеплені. Однак, чимало українців ще досі сумніваються, чи потрібно робити щеплення. На жаль, вони недооцінюють ризики COVID-19  та прислухаються до міфів про щеплення. Адже штам коронавірусу «Дельта», який наразі панує в Європі, є удвічі заразнішим та небезпечнішим за інші штами і може викликати важчий перебіг захворювання, чи навіть смерть.

Захиститися ж від важкого перебігу хвороби, госпіталізації та смерті від COVID-19 допоможе вакцинація. При цьому найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини. Усі вакцини, які застосовуються в Україні перевіряється на їх безпечність та ефективність.

Щепитися від коронавірусної хвороби можна у будь-якому пункті чи центрі вакцинації, незалежно від того, де людина отримала першу дозу.

Тож, шановні нижньосірогозці, вакцинуйтеся та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь