Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

У Центрі надання адміністративних послуг громади для працівників та відвідувачів створили комфортні умови

Дата: 12.11.2021 14:04
Кількість переглядів: 222

Фото без описуСьогодні, 12 листопада, з робочою поїздкою до селищної територіальної громади завітали голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута разом із своїми заступниками та працівниками облдержадміністрації, головою Генічеської районної державної адміністрації Сергієм Олефіренко та депутатами Херсонської обласної, Генічеської районної рад. Зранку разом з керівництвом та представниками депутатського корпусу селищної ради відвідали оновлений після реконструкції Нижньосірогозький Центр надання адміністративних послуг.

Селищний голова Дмитро Такажи розповів, що розуміючи всю важливість організації роботи з надання адміністративних послуг населенню швидко та якісно, на самому початку становлення громади одним із напрямків роботи було сконцентровано саме на формуванні окремого підрозділу селищної ради - Відділу «Центр надання адміністративних послуг». Від початку створення Центру працівників розмістили у приміщенні колишньої Нижньосірогозької селищної ради. Постала потреба у створенні сучасного середовища за принципом «Прозорий офіс» та стандартизації процесів надання адміністративних послуг. Тож згодом за кошти селищного бюджету в адміністративному приміщенні були проведені ремонтні роботи, під час яких здійснено розмежування на зони: консультування, очікування та обслуговування. Для відвідувачів з дітьми облаштували дитячий ігровий куточок. Всього із селищного бюджету було виділено 539,8 тис.грн., за які здійснено капітальний ремонт, придбано нові, сучасні меблі та комп’ютерне обладнання.

Відтепер ЦНАП – це місце, де у комфортних умовах із зручним графіком прийому суб’єктів звернень можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги. Свою діяльність ЦНАП здійснює за принципом відкритого і прозорого «єдиного офісу».

Начальник відділу «Нижньосірогозький ЦНАП» селищної ради Алевтина Голтаєва додала, що для забезпечення рівних можливостей, доступності адміністративних послуг особам з інвалідністю та іншим мешканцям громади, які не можуть самостійно відвідати ЦНАП, адміністраторами успішно запроваджено надання послуг за місцем проживання заявників, завдяки послузі Кейс «Мобільний офіс».

Наразі у Центрі адмінпослуг громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 261 послугу. Найбільшим попитом серед населення користуються послуги у сфері земельних відносин, Державної реєстрації нерухомого майна, послуги соціального характеру, у сфері реєстрації місця проживання та видачі довідок, тощо. В громаді надається комплексна послуга «єМалятко». Затверджений Перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП, є динамічним та постійно актуалізується, ведеться активна робота над запровадженням можливості надавати через ЦНАП максимальну кількість адміністративних послуг.

За період з 01 жовтня 2020 по 01 жовтня 2021 року ЦНАП надав більше ніж 15 тисяч послуг.

Територіальне розташування сіл, що входять до складу Нижньосірогозької селищної територіальної громади, зумовило потребу у забезпеченні територіальної (фізичної) доступності отримання послуг її мешканців. Тому додатково було утворено 4 віддалених місця для роботи адміністраторів ЦНАП, у яких обслуговування здійснюють старости-адміністратори відповідних старостатів, їм допомагають 13 діловодів.

Селищною радою постійно ведуться роботи по удосконаленню умов отримання послуг у Центрі. Тож для підвищення комфорту при оплаті адміністративних послуг у приміщенні Центрі встановлено платіжний термінал для сплати адміністративного збору на місці. У перспективі планується встановити платіжні термінали для оплати адміністративного збору у віддалених робочих місцях адміністраторів ЦНАПу.

Для залучення додаткових коштів в громаду регулярно проводиться моніторинг діючих програм та проєктів. Завдяки чому, у рамках реалізації проєктів ПРООН у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією Нижньосірогозька селищна рада отримала апаратний комплекс для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронним носієм або паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та Кейс «Мобільний офіс». Загальна вартість проєктів 368 000 грн.

Співпраця з ПРООН надала можливість інтегрувати до ЦНАП більше адміністративних послуг.

Найближчим часом відділ ЦНАП планує отримати доступи до відомостей Державного земельного кадастру. Це надасть можливість адміністратору Центру здійснювати видачу витягів з ДХК та витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, безпосередньо, у приміщенні відділу, що значно скоротить строки надання адміністративної послуги.

У 2021-2022 роках пріоритетом для ЦНАП є організація надання комплексних адміністративних послуг (реєстрація народження, місця проживання, соціальні допомоги за принципом «життєвої ситуації»), а також розширення переліку послуг реєстрації юридичних та фізичних осіб, послуг з реєстрації транспортних засобів, отримання посвідчень водія та послуг у сфері міграції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь