A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Проведено захід на тему: «Співпраця установ та організацій  громади у напрямку профілактики насильства»

Дата: 25.11.2021 14:52
Кількість переглядів: 493

25 листопада 2021 року на базі комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» відбулося засідання круглого столу на тему: «Співпраця установ та організацій  громади у напрямку профілактики насильства». Захід проведений в рамках щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка проходить в усьому світі з 25 листопада по 10 грудня.

У засіданні круглого столу взяли участь заступник директора, завідувач відділення соціальної роботи Людмила БОРОДІНА, завідувач та фахівець із соціальної роботи спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Олена ГЕРАСІМОВА та Інна ГАНЖА, представники відділу соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради Марина МІЩЕНКО та Ганна МОСКАЛЕНКО, начальник Генічеського районного сектору №2 ДУ «Центр пробації» в Херсонській області Родіон ПШЕНИЧНИЙ, представник сектору поліцейської діяльності №1 відділення поліції №2 Генічеського районного відділу поліції ГУ Національної поліції в Херсонській області Юрій ОНИЩЕНКО, завідувач сектору служби у справах дітей відділу соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради Олена ВЕЛИЧКО.

Учасники заходу обговорювали проблему домашнього насильства, яка гостро стоїть в Україні і в Нижньосірогозькій селищній територіальній громаді зокрема. Її небезпечність полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Особливо кричущою ця проблема є тим, що від неї страждають діти. Діти не лише спостерігають за насильством у своїй сім’ї, а й дуже часто самі є жертвами такого насильства з боку батьків та інших членів сім’ї. Дуже часто у майбутньому вони переносять цей негативний досвід у власне життя.

Далі було обговорено питання про влив пандемії COVID-19 на прояви домашнього насильства. Присутні звернули увагу на те, що в умовах карантинних обмежень багато сімей опиняються ізольованими у власних домівках та знаходяться в умовах зростаючої напруги у стосунках, безробіття і стресу, що призводить до посилення агресії.

Проблеми домашнього насильства в державі та й у нашій селищній територіальній громаді існує і сьогодні потрібує ще більших зусиль з його попередження, максимум спільних, скоординованих дій усіх суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії насильства в сім’ї аби зменшити прояв цього негативного явища.

Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що домашнє насильство  - це не міф, а реальна проблема, від якої потерпають жінки, діти, люди похилого віку.

Якщо Ви чи Ваші знайомі стали жертвою або свідком домашнього насильства, не залишайтесь осторонь. Звертайтеся за допомогою до комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» за адресою: смт Нижні Сірогози, вул. Незалежності, 14, тел.. (05540) 2-11-70.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь