A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Булінг: як зупинити шкільний терор

Дата: 08.12.2021 18:13
Кількість переглядів: 325

Булінг визначається психологами як цькування, утиск і дискримінація, тобто тривалий процес свідомого жорстокого ставлення з боку дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини. Найбільше це явище поширене у шкільному середовищі. Тема булінгу в даний час досить актуальна, і обговорюється все частіше. Профілактика цькування у школі потребує серйозної роботи, яка повинна проводитись комплексно з учнями, з вчителями і батьками.

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 07 грудня 2021 року фахівцем із соціальної роботи комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» спільно із фахівцями відділу з бібліотечної діяльності комунального закладу «Нижньосірогозький центр культури і дозвілля» проведено інформаційну годину для учнів 9-А класу на тему: «Булінг: як зупинити шкільний терор».

Під час заходу було розкрито поняття «Булінг», його види, розглянуто на прикладах, як це буває в реальному житті, роз’яснено куди звертатися за допомогою у разі якщо став жертвою або свідком насильства. Проведено вправу «Рука допомоги», де учні писали, які способи боротьби з булінгом вони можуть запропонувати. Далі дітлахам було запропоновано написати на папірці у вигляді серця, що може допомогти іншій людині, зігріти їй душу. Далі усі «серця» були перемішані і кожен витягував навмання одне серце та впродовж тижня повинен зробити те, що написано на його серці доброти для когось іншого. Усі учасники заходу залюбки виконували запропоновані вправи.

Фахівець Центру зробила акцент на тому, що підтримка та взаємодія дуже важливі для людини, що зазнає насилля, булінгу.

Наприкінці заходу, учням були роздані інформаційно-просвітницькі листівки з інформацією, що таке булінг, його види, куди звертатися якщо став жертвою булінгу, як відрізнити його від конфлікту.

Якщо ви стали свідком такої ситуації, не можна бути байдужим, треба намагатися припинити насилля, за потреби викликати допомогу. Не треба соромитися зізнатися іншим у виникненні ситуації булінгу. Найкраще сказати про це дорослим, яким ви довіряєте. Пам’ятайте, що коли кривдника не зупинити, можуть постраждати інші діти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь