A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

З учнями загальноосвітніх закладів громади провели п’ятихвилинки на тему: «Булінг у шкільному середовищі»

Дата: 09.12.2021 22:05
Кількість переглядів: 377

Фото без описуУ рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться в Україні з 25 листопада по 10 грудня, фахівцями комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» проведено п’ятихвилинки у навчальних закладах Нижньосірогозької селищної територіальної громади на тему: «Булінг у шкільному середовищі».

Під час проведення бесід учням надавалася інформація про поняття булінг, форми та види його прояву, роз’яснено куди звертатися за допомогою якщо став свідком або жертвою насильства. Діти були ознайомлені з мірами відповідальності за вчинені дії. Наприкінці отримали інформаційно-просвітницькі матеріали з даної тематики.

Найчастіше булінг відбувається в таких місцях, де контроль з боку дорослих менший або взагалі відсутній. Це може бути шкільний двір, сходи, коридори, вбиральні, роздягальні, спортивні майданчики. У деяких випадках дитина може піддаватися знущанням і поза територією школи, кривдники можуть перестріти її на шляху до дому. Навіть удома жертву булінгу можуть продовжувати цькувати, надсилаючи образливі повідомлення на телефон або через соціальні мережі.

Порада батькам у ситуації булінгу відносно до дитини

Не бігти одразу до навчального закладу. Спершу дізнатися у дитини, що вона думає про цю ситуацію і підтримати. Якщо вона не зможе впоратися, тоді йти до навчального закладу. Коли щось радите — запитуйте, чи зможе дитина так вчинити. Якщо відповідь буде — мені незручно, соромно, я так не зможу — шукайте інші варіанти. Головне не присоромлювати — «чому ти не можеш дати відсіч?!!» . Стежте за собою, своїми словами, завдання батьків — допомогти!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь