A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи прийняли на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 15.12.2021 15:34
Кількість переглядів: 259

Вчора, 14 грудня 2021 року, під головуванням заступника селищного голови Оксани Полуекто відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Нижньосірогозької селищної ради.

Директор КНП «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Непомняща доповіла, що епідемічна ситуація в громаді на сьогоднішній день залишається нестабільною. Станом на 11 грудня 2021 року зареєстровано 13 нових випадків захворювання на COVID-19. Станом на 14.12.2021 року,   з початку року в  Нижньосірогозькій громаді,   захворілих  на коронавірусну інфекцію COVID-19 – 691 особа. Зокрема, із числа всіх захворілих: дітей  - 116.

Із них на амбулаторному лікуванні   - 11 (10 дітей шкільного віку – 8 дітей смт Нижні Сірогози, 1 дитина Верхні Торгаї та 1 дитина – Верхні Сірогози. 1 дитина дошкільного віку смт Нижні Сірогози дитячий садок не відвідує.)  Всі діти знаходяться під наглядом лікаря педіатра. Стан перебігу хвороби легкий.

Лікуються з діагнозом COVID-19  два вчителя Нижньосірогозького ліцею.

Нижньосірогозький ЦПМСД працює у всіх населених пунктах громади, шляхом виїздів мобільної бригади.

Наразі  кількість осіб, які б бажали вакцинуватися І дозою різко зменшилось. Лікарі терапевти щоденно працюють із списком задекларованих осіб, які не отримали ще жодної дози.

Ольга Клочко, директор опорного закладу Нижньосірогозький ліцей, проінформувала, що на сьогоднішній день в опорному закладі Нижньосірогозький ліцей нараховується 486 учнів, з них навчаються дистанційно 12 учнів, індивідуальне навчання у 5 учнів, сімейне навчання у 1 учня.  Кількість відсутніх - 67 дітей,  з таких причин: 40 учнів хворі, 21 дитина відсутня за сімейними обставинами та 4 дитини на самоізоляції.

З урахуванням інформації доповідачів по даному питанні комісія з питань ТЕБ та НС вирішила:

1.1. Продовжити вжиття на території громади протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

1.2. Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту рекомендувати при проведенні в закладах  освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Про обмеження доступу громадян до адміністративних будівель Нижньосірогозької селищної ради, підприємств, установ, організацій, засновником яких є Нижньосірогозька селищна рада доповіла Наталія Жданова, начальник відділу правового забезпечення, документообігу та управління персоналом.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), з метою недопущення поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території громади, а також стимулювання населення до вакцинації, комісія з питань ТЕБ та НС вирішила:

2.1. Рекомендувати керівникам структурних підрозділів селищної ради, старостам сіл, керівникам підприємств, установ, організацій, засновником яких є Нижньосірогозька селищна рада, обмежити доступ до адміністративних приміщень усіх осіб, крім осіб, які мають:

- негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення відвідування закладу;

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

- документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Обмеження не застосовуються в закладах освіти до здобувачів освіти та в закладах охорони здоров’я до пацієнтів, до відвідувачів відділу «Центр надання адміністративних послуг» та осіб, які не досягли 18 років.

2.2 Рекомендувати керівникам структурних підрозділів селищної ради, старостам сіл, керівникам підприємств, установ, організацій, засновником яких є Нижньосірогозька селищна рада, визначити відповідальну особу для перевірки у відвідувачів документів зазначених у підпункті 2.1 цього рішення.

2.3. Інспектору селищної ради перед початком засідань колегіальних органів селищної ради забезпечити перевірку  наявності одного з  документів,  зазначених у пункті 2.1 цього рішення в  учасників та відвідувачів засідань колегіальних органів селищної ради. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь