A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Добігає кінця 2021 рік. З початком нового року розпочинається відновлення і державних допомог населенню, у тому числі і субсидій

Дата: 16.12.2021 16:58
Кількість переглядів: 147

Фото без описуВраховуючи, що на даний час всі соціальні допомоги надаються через державну програму «Соціальна громада» керівництвом селищної ради разом з начальниками відділів ради сьогодні, 16 грудня, ще раз проведено навчання зі старостами та діловодами старостинських округів, на якому докладно обговорили порядок прийому документів, оформлення та завантаження їх в програму. Тобто отримувачам субсидій, для їх оформлення не потрібно приїздити до центру громади, у відділ «Центр надання адміністративних послуг». Кожен житель громади може звернутися до найближчого діловода села громади, де у нього приймуть документи.

У ході надання роз’яснень, начальник відділу «ЦНАП» Алевтина Голтаєва зауважила, що адміністратори Центру з 15 грудня розпочали здійснювати попередній запис відвідувачів на оформлення субсидій.

Старостам було наголошено на необхідності термінового підключення відповідного програмного забезпечення діловодам. Це дасть змогу місцевому населенню заощаджувати свій час та фінансові ресурси, оформлюючи субсидії чи соціальні допомоги на місцях. Адже, раніше діловоди у селах громади могли лише приймати документи та передавати до Центру. Тепер же, завдяки даній програмі, вони уповноважені консультувати, приймати паперові документи та самостійно завантажувати їх у систему.

 Начальник відділу соціального населення та служба у справах дітей Інна Пашко наголосила на змінах у порядку оформлення документів для призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

Під час навчання Алевтина Голтаєва також звернула увагу діловодів на зміни, які відбулися у порядку реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації. А саме на те, що відтепер штампи під час даних процедур у паспорт не проставляються. Ці відомості тепер міститимуться лише у довідці Ф-13.

Основною метою навчання було опрацювати всі нововведення у наданні адміністративних послуг, щоб староста та діловоди могли надавати адмінпослуги на місцях, консультації та практичні поради односельцям.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь