Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Завершився сесійний рік селищної ради

Дата: 24.12.2021 09:26
Кількість переглядів: 195

Фото без опису23 грудня відбулось останнє у цьому році засідання ХV сесії Нижньоірогозької селищної ради восьмого скликання, на якому розглянули 160 питань.

Розпочинаючи пленарне засідання, селищний голова Дмитро Такаджи привітав депутатів селищної ради та присутніх у залі заступників селищного голови, старост сіл, керівників підприємств та організацій, які здійснюють свою діяльність на території громади, а також структурних підрозділів селищної ради з новорічними та різдвяними святами. Він підбив підсумки спільної роботи та поділився майбутніми планами.

До привітань приєднався депутат Генічеської районної ради Віктор Толкачов, який передав вітання від депутатського корпусу районної ради своїм колегам та від себе особисто привітав земляків з новорічними святами.

Не дивлячись на святкову атмосферу, яка залишалася у сесійній залі, депутати цього дня плідно попрацювали, адже на порядку денному стояли питання, від яких залежить майбутнє громади та добробут її мешканців.

Тож у ході засідання сесії опрацювали та затвердили проєкти рішень: про бюджет Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2022 рік та про внесення змін до бюджету цього року; про програму соціально-економічного та культурного розвитку Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2022 рік та про внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021 рік.

Крім того, на останньому пленарному засіданні селищної ради затверджено головний документ громади - стратегію розвитку Нижньосірогозької територіальної громади до 2027 року, над якою працювали цілий рік. Проведені всі належні процедури, серед яких: збір та узагальнення інформації про заходи, які необхідно здійснити на території громади для її розвитку, їх аналіз щодо доцільності та фінансового підтвердження, розподіл по першочерговості здійснення та громадське обговорення. Після доопрацювань, внесення змін, нарешті, стратегію було винесено на розсуд депутатів селищної ради, які затвердили цей важливий документ та План її реалізації. Чітко дотримуючись Плану стратегії ми поступово будемо відновлювати та розвивати окремі галузі економіки, які впливатимуть на подальше покращення життя громадян та їх добробут.

Тож, головні документи громади затверджено – йдемо у новий рік з чітким планом розвитку.

Також у ході роботи депутатським корпусом селищної ради затверджено: Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності під час проведення ярмарок, державних та місцевих святкових, урочистих масових заходів на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади.

За результатами проведеної роботи у поточному відкореговано та затверджено ряд селищних програм, а саме: благоустрою населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки; розвитку охорони здоров'я Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки.

Затверджено зміни до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозька центральна лікарня» на 2021 рік.

Проголосовано депутатами й проєкти рішень, якими затверджено Положення про відділ соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей Нижньосірогозької селищної ради та Статут комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» у новій редакції.

Крім того, затверджено ряд нових програм, які стосуються розвитку різних сфер діяльності: протидії поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19 на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2022 рік; організаційного та фінансового забезпечення проведення в громаді заходів, пов’язаних з допризовною підготовкою юнаків, проведення приписки до призовної дільниці і призову громадян України на строкову та контрактну військову службу до Збройних Сил України, забезпечення мобілізаційної підготовки та проведення мобілізації на 2022 рік; розвитку культури, духовності, дозвілля та туризму в Нижньосірогозькій селищній територіальній громаді» на 2022-2024 роки; розвитку фізичної культури і спорту в Нижньосірогозькій селищній територіальній громаді на 2022-2024 роки; фінансової підтримки громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування, спортивних клубів та федерацій з видів спорту Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2022-2024 роки.

Серед питань, по яким прийняті позитивні рішення – проєкт рішення про звільнення від батьківської плати за харчування у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти Нижньосірогозької селищної територіальної громади дітей учасників АТО/ООС, дітей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС в 2022 році.

Даним рішенням передбачається, що батьки дітей учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, дітей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, або особи, які їх замінюють у 2022 році звільняються на 100% від батьківської плати за харчування у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти Нижньосірогозької селищної територіальної громади.

Пільга по батьківській платі будуть надаватися з місяця звернення на підставі поданих документів: копії свідоцтва про народження дитини, посвідчення учасника бойових дій або довідки райвійськкомату, військової частини (формування) про те, що один із батьків є учасником АТО/ООС. Родині загиблого (померлого) військовослужбовця пільга надається з місяця звернення на підставі поданих документів: копії свідоцтва про народження дитини, свідоцтва про смерть батька (матері) учасника АТО/ООС, копії посвідчення сім’ї загиблого ветерана війни.

По кожному з питань порядку денного прийняті відповідні рішення, більш докладно з якими можна ознайомитись на офіційному веб-сайті селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь