A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Як вільненчяни центром громади «кізочку» водили

Дата: 13.01.2022 19:34
Кількість переглядів: 118

Фото без описуУ середині січня українці відзначають свято, яке завершує період новорічно-різдвяних свят. Це – Старий Новий рік, Щедрий вечір або день Меланки чи свято Василя.

На відміну від сучасного Нового року святкування Маланки та дня Василя славиться своїми народними звичаями, побутовими обрядами та багатим фольклором, повір’ями та багатою історією.

Популярна розвага на Щедрий вечір – переодягання у козу і розігрування жартівливих сценок. Жодний Щедрий вечір в Україні не може вважатися справжнім без щедрування. Приємно, що сучасна молодь цікавиться історією нашого народу, його стародавніми звичаями та обрядами. У цьому, у переддень Старого Нового року, переконалися працівники селищної ради, до яких завітав творчий колектив з села Вільне на чолі з керівником Вільненського відділу культури Наталією Черевко та директором Вільненського ліцею Віталієм Джеліпом.

Вони влаштували справжню виставу з переодяганням у фольклорних персонажів. Головними героями, звичайно, були Маланка, Василь та кізочка.  Харизматичні, неперевершені актори. Інші учасники театралізованого дійства були не менш цікавими та заслуговували на увагу. Свята Марія з немовлям, цигани, лікарка, фотограф. Кожен відіграв свою роль, яка мала особливе значення у цьому спектаклі і доповнювало весь сценарій.    Яскраві костюми, виготовлені власноруч, перетворили пересічних громадян у самобутніх героїв. Щедрівки, побажання здоров’я та достатку – в сукупності все це створювало веселу та казкову атмосферу.

На знак подяки артистів пригощали солодощами.

Цього дня цей неймовірний гурт, до якого входили як молодь і діти, так і трохи старші жителі села Вільного відвідав й інші заклади, серед яких: магазини, Приватбанк, відділи селищної ради, які розташовані у центрі селища Нижні Сірогози, піднімаючи настрій працівникам, відвідувачам та просто перехожим і водіям.

Дякуємо цьому чудовому колективу та його керівнику Наталії Черевко за гарну виставу. Бажаємо всім міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях, нових творчих злетів та вдячних глядачів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь