A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про надання соціальних послуг  зі встановленням диференційованої плати в обсязі, визначеному державними стандартами соціальних послуг та нові норми часу надання соціальних послуг громадянам говорили під час навчання з соціальними робітниками

Дата: 14.01.2022 19:16
Кількість переглядів: 281

Фото без описуСьогодні, 14 січня, відбулось навчання з соціальними робітниками відділення соціальних послуг за місцем проживання комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг».

Вікторія КУЗНЄЦОВА, директорка установи, детально зупинилася на  питанні про надання соціальних послуг  зі встановленням диференційованої плати в обсязі, визначеному державними стандартами соціальних послуг.

З 1 січня 2022 року відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» від 17 січня 2019 року № 2671-VІІІ установа переходить до нової форми надання соціальних послуг, а саме: з установленням диференційованої плати.

Всіх обслуговуваних про зміни було повідомлено відповідними листами.

Після аналізу середньомісячних доходів громадян зазначеної категорії 29 осіб громади перейшли на диференційовану плату. Та Нижньосірогозькою селищною радою було прийняте рішення про звільнення від сплати за отримані соціальні послуги деяких категорій громадян похилого віку. Так, на 100% від плати звільнено 22 особи: з них 1 учасника бойових дій, 5 сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,  3 учасників війни, 12 дітей війни, 1 особу з інвалідністю; також на 90% від повної оплати звільнено 7 осіб: з них 4 особи з категорії діти війни, 2 пенсіонерів та 1 особу з інвалідністю. Наразі 14 осіб обслуговуються на платній основі та на безоплатній - 109 осіб.

Ольга ВАСИЛЕНКО, завідувач відділення соціальних послуг за місцем проживання, розповіла про нові норми часу надання соціальних послуг громадянам з різним ступенем рухової активності та запропонувала відповідні графіки відвідувань підопічних на І квартал 2022 року.

Далі мова йшла про права та функціональні обов’язки соціальних робітників, вимоги до ведення документації та терміни подачі звітності, проблемні питання в роботі та шляхи їх вирішення, про основні заходи, що становлять зміст послуги догляду вдома для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю в залежності від групи рухової активності тощо.

Окремо говорили про необхідність продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи серед підопічних щодо вакцинації як єдиного ефективного захисту від коронавірусної інфекції.

Подібні навчання для персоналу проводяться щомісячно. Така систематичність сприяє поглибленню знань, вмінь та навичок соціальних робітників у якісному наданні соціальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь