A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

«Нижньосірогозьке бюро правової допомоги презентувало підсумки роботи за минулий рік»

Дата: 19.01.2022 10:38
Кількість переглядів: 236

Фото без описуСтаття 59 Конституції України гарантує «Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

Отримати безоплатну правову допомогу можна у Нижньосірогозькому бюро правової допомоги, яке розпочало свою роботу ще з 1 вересня 2016 року.

Бюро правової допомоги надає всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом. Зокрема, в бюро кожен може отримати безоплатну первинну правову допомогу - правову інформацію та консультації, роз'яснення з правових питань, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», тут же мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги - складання процесуальних документів та представництва їх інтересів в суді.

З кожним роком кількість звернень громадян постійно зростає про що свідчить статистика. Так, за 2021 рік до бюро правової допомоги звернулося 1061 громадян, яким надано роз’яснення чи консультацію.

Серед найтиповіших звернень є: розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання дитини, прийняття спадщини, порядок укладення трудового договору, порядок звільнення з роботи,  встановлення факту, що має юридичне значення,  кредитні договори, земельні питання  тощо.

Крім того, 60 громадян отримали безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягала у складенні документів процесуального характеру та представлення інтересів. Громадяни, які зверталися за безоплатною вторинною правовою допомогою відносилися, в більшості випадків, до категорії малозабезпечених осіб та учасників бойових дій. Позовні заяви, що були подані до суду стосувалися призначення аліментів, розірвання шлюбу, стягнення недоплаченої щорічної разової грошової допомоги до 5 травня, визнання виконавчого напису нотаріуса, таким що не підлягає виконання та ін.

Також, з метою підвищення правової свідомості населення та рівня обізнаності про свої права фахівцями бюро проведено та взято участь у понад 100 правопросвітницьких заходах для населення району: дітей, працівників організацій та державних установ, осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Проведена фахівцями бюро робота показала, що безоплатна правова допомога є затребуваною для людей, які отримали змогу вирішувати свої повсякденні проблеми у правовий спосіб.  Тому, з метою забезпечення рівного доступу до правосуддя та правової допомоги найбільш незахищених верств населення, фахівцями бюро правової допомоги налагоджено тісну співпрацю та підписано ряд Меморандумів з установами, організаціями та органами місцевого самоврядування. На сайті Нижньосірогозької селищної ради  створена рубрика: «Бюро правової допомоги».

Нагадуємо, що якщо ви або ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою за адресою: вул. Садова, 10 смт. Нижні Сірогози з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 (без перерви) або телефонуйте за номером (05540)21735 чи пишить нам на електронну адресу: nyzhnosirohozske@legalaid.ks.ua .

Сектор «Нижньосірогозького бюро правової допомоги» Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь