A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Директор комунальної  установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» представила увазі депутатів селищної ради звіт про роботу установи за 2021 рік

Дата: 27.01.2022 13:05
Кількість переглядів: 141

Фото без описуСьогодні, 27 січня, на засіданні селищної ради директор комунальної  установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Вікторія Кузнєцова відзвітувала перед депутатами.

Дана установа була створена в громаді у березні минулого року, шляхом реорганізації комунальної установи «Нижньосірогозький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» та комунального закладу «Нижньосірогозький центр соціальних служб для сім?ї,  дітей та молоді», до структури якої входять 4 відділення:

- спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування;

- відділення соціальних послуг за місцем проживання;

- відділення соціальної роботи;

- відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування /проживання та соціально-психологічної реабілітації дітей.

Всього центром надається 17 видів соціальних послуг згідно з класифікатором соціальних послуг та з урахуванням потреб у соціальних послугах, визначених у громаді.

Станом на 01 січня 2022 року у Центрі перебувають на обслуговуванні 1641 осіб, за 2021 рік надано 61430 безкоштовних та 3414 платних послуг. Також на обліку перебувало 172 сім’ї, в яких виховується 283 дитини, вказаним  особам надано 2017 соціальних послуг.

У ході звітування директор Центру Вікторія Кузнєцова доповіла, що протягом 2021 року соціальними послугами спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг»  скористалися 621сім’я/ особа. Із них з 208 продовжено роботу з попереднього року.

Проведено 413 оцінок потреб сімей/осіб, щодо яких надійшли повідомлення про ризик можливих складних обставин. У 172 сім’ях/осіб підтверджено складні життєві обставини, з них перехідні з 2020 року - 28 сімей. На облік взято 144 сім’ї/особи (227 дітей), знято – 92 сім?ї/особи, серед них 1 - у зв’язку з позбавленням батьківських прав, інші – у зв?язку з подоланням складних життєвих обставин або їх мінімізацією.

За звітний період на обліку Центру перебувало 172 сім’ї/особи, що опинилися у складних життєвих обставинах, в яких виховується 283 дитини. З них під соціальним супроводом перебувало 19 сімей/26 дітей, за карткою надання соціальних послуг – 153 сім’ї/257 дітей.

Працівниками Центру систематично проводяться вибіркові перевірки цільового використання коштів одноразової допомоги при народженні дитини, у звітному періоді здійснено 162 перевірки, фактів нецільового використання зазначених коштів не виявлено.

На обліку Центру перебуває 43 сім?ї/54 дитини, в яких встановлено факти домашнього насильства, із них у 5 родинах зафіксовано випадки жорстокого поводження відносно 7 дітей.  Всього протягом минулого року в 43 родинах громади зареєстровано 61 випадок домашнього насильства, переважно психологічного характеру. Соціальними фахівцями з членами таких сімей проведено інформаційно-профілактичну роботу щодо наслідків скоєння домашнього насильства та відповідальності відповідно до чинного законодавства, необхідності збереження сімейних цінностей, відповідального батьківства, створення сприятливих умов для виховання дітей. Особам, постраждалим від насильства, надано 229 соціальних послуг відповідно до їх потреб та проведено профілактичні заходи щодо унеможливлення повторення таких випадків.

Серед сімей/осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах, окремою категорією виділені сім’ї, члени яких перебували/перебувають у конфлікті з законом. 8 особам, засудженим до покарання без позбавлення волі, надано 119 соціальних послуг.

Всього протягом 2021 року службою надано 2017 соціальних послуг.

У відділенні соціальних послуг за місцем проживання обслуговується 208 осіб, з них 176 осіб отримують послуги безкоштовно, 12 осіб – на постійній платній основі, 20 осіб отримали разові платні послуги.

У відділенні працюють 17 соціальних робітників, якими безкоштовно надано 46932 соціальних послуги, на платній основі – 1188 послуг (ведення домашнього господарства, придбання та доставка товарів тощо).

У відділенні соціальної роботи обслуговується 1244 громадянина.  Відділення надає такі соціальні послуги: соціальна адаптація; денний догляд; натуральна допомога; транспортні послуги; інформування; інші послуги. У поточному періоді надано 9439 безкоштовних послуг та 1225 платних, з них: 7988 послуг медичної сестри, 1217 послуг перукаря, 59 послуг прачки, 123 послуги швачки (ремонту одягу), 3 послуги ремонту взуття, 17 послуг автотранспорту, 3 послуги прокату технічних засобів реабілітації, та 25 дітям з інвалідністю надано 541 послугу соціально психологічної реабілітації, денного догляду, соціально трудової адаптації.

В рамках соціального проекту «Університет ІІІ віку» працюють 7 гуртків за інтересами: гурток фітнесу та гімнастики, гурток любителів співу, рукоділля, культурного дозвілля, гурток домашніх улюбленців та з вивчення комп’ютерної грамотності, мобільних телефонів. Всього у поточному періоді проведено 585 занять гуртків, які відвідали 103 особи.

Особливої уваги заслуговує відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання та соціально-психологічної реабілітації дітей на 20 ліжко-місць у 2021 році проживало 17 осіб (з них 4 на платній основі), які за медичними показниками потребують сторонньої допомоги. Мешканці відділення перебувають на повному державному забезпеченні, одержують необхідні їм соціальні послуги та забезпечуються: житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, чотириразовим харчуванням, медичним обслуговуванням, протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування тощо. Продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни відділення забезпечується в повному обсязі.

Протягом 2021 року для покращення харчування розроблене нове сучасне 2-тижневе меню, що включає м’ясні та рибні страви щодня, багато овочів та фруктів, молочні та кондитерські вироби. Зміна постачальників продуктів харчування дала можливість зменшити вартість харчування на 1 день на 40%, при цьому значно покращивши якість харчування.

На спеціальний рахунок Центру у поточному періоді надійшло коштів на суму 457,1 тис. грн. Це кошти від надання платних соціальних послуг та надходження з органів Пенсійного фонду України. Касові видатки становлять 363,3 тис. грн., з них по відділенню надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування /проживання та соціально-психологічної реабілітації дітей 236,8 тис.грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь