A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Селищний голова взяв участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку Херсонської області

Дата: 01.02.2022 17:05
Кількість переглядів: 138

Фото без описуСьогодні, 01 лютого, селищний голова Дмитро Такаджи разом із заступниками в режимі он-лайн конференції взяли участь у обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, яку проводив голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута.

Під час наради розглянули ряд важливих питань, розпочали ж з епідемічної ситуації та заходів, які вживаються для запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби.

Заступник голови облдерадміністрації Микола Якименко та заступник директора Департаменту охорони здоров’я Галина Кучер доповіли, що за останню добу в області зафіксовано 441 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Тож наразі в області 85 743 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.Фото без опису

У закладах охорони здоров’я перебувають 416 осіб. Це становить 19% зайнятих ліжкомісць. З них 98 осіб мають підозру на COVID-19.

Для проведення ПЛР тестувань в області наявні 105 тисяч тест-систем.

У медичних закладах Херсонщини наразі наявні ліки від коронавірусу. Зокрема:  Актемра у кількості 107 штук; Ремдесивір – 221 штука та Біовен Моно – 459 штук.

Що стосується проведення вакцинації населення, то в області вже використано понад 757 тисяч доз вакцин від коронавірусу.  Понад 30 млн щеплень від COVID-19 уже зроблено в Україні.

Крім того, у ході доповіді було зазначено, що 31 січня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Так, обов’язково мають щепитися працівники: органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, відстороняються від роботи без збереження заробітної плати.

Шановні жителі громади!

 COVID-19 – дуже небезпечний для людей, старших за 60 років та з хронічними захворюваннями. Саме літні люди хворіють найтяжче, потрапляють у лікарню, до реанімації та помирають від цієї хвороби. Щоб захиститись від важкого перебігу та смерті, потрібна вакцинація.

Якщо всі будуть відповідально ставитися до карантинних обмежень, носити маски і обов’язково вакцинуватися, темпи поширення коронавірусу значно зменшаться.

Крім того, у ході апаратної наради обговорили й інші питання, а саме, про:  створення індустріальних парків у Херсонській області; підготовку пропозицій до Загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022 0 2026 роки та про субвенцію на компенсацію вартості придбання житла ветеранам війни та особам із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують поліпшення житлових та перебувають на квартирному обліку.

Аби отримати фінансування, 28 січня заступник селищного голови Оксана Полуекто провела засідання місцевої комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

У ході роботи членами комісії було визначено потребу в субвенції за напрямом - виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення та погоджено загальний список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, зокрема, дітей з інвалідністю, що перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, віком від 16 до 23 років у кількості 41 особи та орієнтовну потребу в коштах, необхідних для придбання житла (шляхом виплати грошової компенсації) у розмірі 17 766 742,0 грн. Також погоджено загальний список осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, дітей з інвалідністю, що перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, віком від 23 років до 35 років у кількості 14 осіб та орієнтовну потребу в коштах, необхідних для придбання житла (шляхом виплати грошової компенсації) у розмірі 3 583 624,80 грн. Попередні списки направлено Департаменту соціального розвитку облдержадміністрації для врахування в роботі.  

Наразі Департамент соціального розвитку обласної державної адміністрації веде активну роботу щодо визначення числа сімей осіб загиблих учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю I-II груп, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції та внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України й перебувають на квартирному обліку за місцем проживання та потребують покращення житлових умов, а саме придбання житла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь