A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

З 01 лютого встановлено нову плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, з якої: 60% вартості сплачує селищна рада  40% - батьки

Дата: 10.02.2022 09:22
Кількість переглядів: 130

09 лютого виконкомом селищної ради прийнято рішення про встановлення розміру плати за  харчування дітей в селищних  закладах дошкільної освіти у 2022 році, яке набирає чинності з 01 лютого 2022 року.

Дане рішення передбачає, що у 2022 році вартість харчування дітей віком від 2 до 3 років у Нижньосірогозькому  закладі дошкільної освіти (я/с) №1 становитиме  45 грн. в день на одну дитину, з яких 40 % від вартості харчування дитини на день  - 18 грн. сплачують батьки або особи які їх замінюють, 60  % (27 грн.) за рахунок селищного бюджету.

Вартість харчування дітей віком старше 3 років в Нижньосірогозькому закладі дошкільної освіти (я/с) № 1, Нижньосірогозькому дошкільному навчальному закладі (д/с) №3 становитиме 65 грн. в день на одну дитину, із них 40 % від вартості харчування дитини на день  -  26  грн. сплачують батьки або особи які їх замінюють, 60% (39 грн.) за рахунок селищного бюджету.

У сільських закладах дошкільної освіти Нижньосірогозької селищної ради прийнято рішення встановити вартість харчування дітей віком старше 3 років у розмірі 65  грн. в день на одну дитину, із них 20 % від вартості харчування дитини на день  - 13 грн. сплачують батьки або особи які їх замінюють, 80 % (52 грн.) за рахунок селищного бюджету.

Також вирішено збільшити на 10 % витрати на харчування  у літній оздоровчий період (з 01 червня по 31 серпня 2022 року)  для придбання овочів та фруктів та зменшити розмір від частки батьківської плати на 50 % для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей, згідно банку даних по селищній раді і наданих документів, що підтверджують статус багатодітної  сім’ї.

Звільнено  від плати за харчування:  

- опікунів або осіб які їх заміняють дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, згідно банку даних по селищній раді та документів, що підтверджують статус дитини;

- батьків дітей з інвалідністю від плати за харчування дітей при пред’явленні довідки лікарсько-консультативної комісії. Звільнення від плати за харчування відбувається з моменту надання такої довідки;

- батьків дітей та осіб, які їх замінюють, із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу  малозабезпеченим  сім’ям». Підставою  для  звільнення є довідка  про призначення такої допомоги, видана органами соціального захисту;

- батьки або особи,  які  їх  замінюють,  у  сім'ях,  в  яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який  встановлений  законом  про  Державний бюджет України на 2022 рік для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

-  батьків та осіб, які їх замінюють за дітей, постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС. Підставою є посвідчення дитини постраждалої внаслідок аварії на ЧАЕС.

-  батьків та осіб, які їх замінюють за дітей, батьки яких  мають статус учасника  антитерористичної операції та /або учасника операції об’єднаних сил, а також загинули в зоні проведення  антитерористичної операції. Підставою є посвідчення одного з батьків, який є учасником АТО/ООС.

З осіб, які не подали необхідних документів щодо звільнення від плати або зменшення розміру плати (відповідно до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах), сплата справляється у розмірах, встановлених даним рішенням



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь